Rămâi conectat

Editorial

PSD prietenul Puterii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    De peste o săptămână subiectul excluderii lui Mircea Geoană din Partidul Social Democrat şi înlocuirea lui din funcţia de preşedinte al Senatului ţine capul de afiş al mass-media. Lupta fratricidă, mai ales în politică, a fost întotdeauna un subiect suculent şi destul de uşor de acoperit mediatic, un subiect considerat a urca valorile audienţei. Sunt acestea motivele pentru care tema sfâşierii politice din PSD ocupă un loc atât de important. Liderii la vârf al PSD ştiu şi ei asta, doar nu sunt atât de nepricepuţi (cel puţin aşa vreau să cred) şi ar fi trebuit să ia în calcul acest lucru atunci când au dezlegat câinii războiului şi au declanşat lupta împotriva lui Mircea Geoană. De ce este important acest aspect al problemei? Pentru că scandalul iscat maschează alte teme, mai importante, ale realităţii politice, economice şi sociale a României cum sunt cele legate de arestarea primarului Clujului, întârzierile crunte înregistrate în elaborarea şi adoptarea proiectului de buget pe anul 2012, care ar fi trebuit să fie deja aprobat de luna trecută, comasarea alegerilor locale cu cele generale, reducerea numărului parlamentarilor şi reorganizarea administrativ teritorială pusă în mişcare pe şest de actuala Putere… Social democraţii s-au arătat mereu împotriva majorităţii acestor idei, dar vorbele sunt vorbe şi faptele sunt fapte. Prin ascunderea acestor subiecte sub scandalul Mircea Geoană ei nu fac decât să dea o mână de ajutor Puterii să-şi atingă obiectivele.
Să ne înţelegem, nu sunt un fan al lui Mircea Geoană, eu doar observ cum temele importante pentru ţară sunt escamotate, nedezbătute, trec uşurel pe lângă noi. Şi mă întreb dacă liderii PSD înţeleg sau nu înţeleg acest lucru. Dacă nu-l înţeleg e grav pentru că asta denotă nepricepere. Mă mai întreb dacă este mai importantă pentru PSD reglarea conturilor interne decât cheltuirea tuturor acestor energii pentru o opoziţie reală, pentru demararea unor acţiuni cu adevărat eficiente. Răspunsul pe care şi dumneavoastră vi-l daţi la aceste întrebări coroborate desigur cu tot ceea ce aţi trăit în ultimii ani vă va ajuta să vă faceţi o opinie, să vă definiţi opţiunea electorală. Veţi pune în balanţă faptele Puterii şi faptele Opoziţiei.
Cererea de înlocuire a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului deschide un nou câmp de negociere între Partidul Democrat Liberal,  Uniunea Democrată a Maghiarilor din România şi Uniunea Naţională pentru Progresul României. Democrat liberalii nu au făcut un secret din faptul că-şi doresc pentru ei cea de-a doua funcţie din stat. Dacă se ajunge la vot îşi vor maximiza şansele în urma unor trocuri cu partenerii de Coaliţie. Şi ce le-ar putea oferi? Poate funcţii de conducere prin instituţiile statului, poate o cedare în faţa pretenţiilor autonomiste ale maghiarilor, poate bugete mai consistente pentru localităţile sau judeţene unde colaboratorii au interese electorale… Aveam nevoie într-un timp greu din punct de vedere economic de acest circ politic, sau mai degrabă, atitudinea de preferat ar fi fost o colaborare între Putere şi Opoziţie pentru identificarea măsurilor necesare şi aplicarea lor? La noi Puterea şi Opoziţia se situează pe poziţii ireconciliabile indiferent de rezultatele asupra populaţiei. Calculul electoral primează în faţa interesului populaţiei, al acelora ce vor fi chemaţi la urne şi cărora din nou li se va promite marea cu sarea. Şansa noastră este să cântărim bine faptele tuturor.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea