Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

O bancă românească amendată de Protecția Consumatorului pentru comisioane ilegale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au sancţionat Banca Românească cu suma 40.000 de lei pentru încasarea de comisioane ilegale la creditele ipotecare şi la cele de nevoi personale.

bancaNumărul cliențior prejudiciaţi depășește 27.000, potrivit preşedintelui Autorităţii ANPC, Marius Dunca. Acesta a precizat că banca a contestat în instanță sancțiunea, susținând că nu a aplicat comisioane adiţionale clienţilor ale căror contracte au fost modificate în 2010.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Am luat act de decizia ANPC şi dorim să facem câteva precizări cu privire la modul în care instituţia a interpretat implementarea Ordonanţei de Urgenţă 50/2010 de către Banca Românească. Implementarea OUG 50 de către Banca Românească a avut drept scop alinierea denumirii comisioanelor, conform cadrului legislativ, dar păstrând esenţa economică a acestora. Mai mult, Banca Românească nu a comisionat adiţional clienţii ale căror contracte au fost modificate în 2010″, a anunţat banca într-un comunicat de presă.

Controalele la bancă au survenit în urma mai multor sesizări făcute la ANPC.

„Spre exemplu, am luat un contract de credit ipotecar din 2006, în care comisionul de analiză era zero, comisionul de administrare al creditului- unu la sută şi se achită din credit la data efectuării primei utilizări din credit. Dar, cu toate acestea, banca a perceput, din 21.06.2010 până la momentul analizării petiţiilor, şi un comision de administrare cont curent. Conform OUG 50 alin. 36, pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai comision de analiză dosar, comision de administrare care a fost perceput iniţial sau comision de administrare cont curent. În cazul de faţă i-au luat în 2006 comisionul de administrare de unu la sută şi odată cu implementarea OUG 50 au mai pus un comision de cont curent”, a declarat preşedintele ANPC.

BT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea