BACALAUREAT 2015: Un absolvent al Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, eliminat de la psihologie pentru tentativă de fraudă
Un absolvent al Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a fost eliminat, vineri, la proba la alegere a profilului și specializării, ultima din cadrul examenului Bacalaureat 2015.
Acesta a susținut proba la psihologie și a fost eliminat fiind surprins de profesorii supraveghetori în timp ce a încercat să copieze de pe fițuici.
Gestul candidatului este cu cât mai regretabil deoarece acesta a fost eliminat în ultimele minute ale examenului.
Candidații de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia au susținut examenul la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.
Potrivit metodologiei, se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.
Absolvenții eliminați nu mai pot susține examenul de BAC în următoarele două sesiuni.
Luni, tot în județul Alba, trei candidați au fost eliminați de la proba de limba și literatura română scris, pentru tentativă de fraudă, fiind surprinși în timp ce încercau să copieze cu ajutorul telefonului mobil. Miercuri, la matematică, au fost eliminați alți doi candidați.
Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Peste 9,7 milioane de apeluri la 112, în anul 2024: Mai bine de jumătate au fost urgențe. Ambulanța a avut cel mai mare procent de apeluri transferate
Peste 9,7 milioane de apeluri la 112, în anul 2024: Mai bine de jumătate au fost urgențe. Ambulanța a avut cel mai mare procent de apeluri transferate În anul 2024, numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu aproape un milion, comparativ cu anii anteriori. Operatorii STS din cadrul Serviciului de urgență 112 au preluat 9.763.443 de […]