Rămâi conectat

Ştirea zilei

Social democraţii din Alba critică de formă nu de fond

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ca urmare a poziţiei exprimate de către anumiţi lideri ai PSD Alba şi preluată de ziarul Unirea în ediţia din 17 noiembrie 2011, vă rugăm să asiguraţi dreptul la replică Primăriei Alba Iulia.
Observăm că PSD Alba nu are nici cea mai mică idee depre graficul de execuţie al proiectelor pe care le implementează Primăria Alba Iulia, deşi are reprezentanţi legali în Consiliul local care au toate posibilităţile de a se informa. Pentru conformitate facem precizarea că reparaţia capitală a pasarelei de la Partoş este un proiect argumentat de nevoile cetăţenilor, cu orizont de finalizare data de 15 IANUARIE 2012, în condiţiile unui trafic feroviar de aproximativ 148 de trenuri pe zi. În urma asigurărilor date de constructori există posibilitatea certă ca acest termen să fie devansat. Această dată de finalizare a lucrărilor a fost impusă de către administraţia locală în urma procedurilor de achiziţie a lucrărilor. Pentru că PSD Alba nu a contribuit de-a lungul timpului cu absolut nimic la dezvoltarea acestui oraş le cerem să renunţe la pretinsa legitimitate trucată şi să se documenteze măcar atunci când doresc să arunce cu acuzaţii. Ca un stimulent pentru memoria administrativă a liderilor PSD dorim să precizăm că şoseaua ocolitoare a municipiului (centura) nu mai este în administrarea Primăriei Alba Iulia din anul 2006 când prin HG 1196 a trecut în proprietatea şi administrarea CNADNR. Centura corespunde tehnic pentru circulaţia pe două sensuri având lăţimea şi capacitatea portantă corespunzătoare aşa cum a fost proiectată în anul 1993. Adaptările şoselei ocolitoare pe durata execuţiei lucrărilor de la pasarela Partoş s-au făcut din grija şi preocuparea administraţiei locale şi colaborarea cu CNADR, prin executarea unor lărgiri acolo unde spaţiul a permis.
Considerăm că politiştii locali s-au achitat exemplar de datoria pe care o au faţă de comunitate (chiar cu preţul unor accidente suferite în trafic) în timpul exercitării profesiei, fapt despre care am ales să vorbim mai puţin. În condiţiile în care astăzi centura nu dispune de o reţea de iluminat, în special la intersecţia cu trecerea la calea ferată la punctul strada Mărăşeşti, este deosebit de riscantă dirijarea traficului de către poliţişti după lăsarea întunericului. Cu toate acestea s-au făcut demersuri pentru achiziţionarea unor corpuri de iluminat pe cheltuiala primăriei pentru a rezolva această problemă.
În privinţa felului în care Concefa S.A. Sibiu a ajuns să execute lucrările la pasarela de la Partoş situaţia e foarte clară şi fără echivoc: în urma procedurilor de licitaţie (a se vedea raportul de atribuire din Sistemul Public de Achiziţii Publice – SEAP). Nu există un alt mod de a interacţiona cu agenţii economici chiar dacă reprezentanţii PSD sugerează că ar fi bine să se lucreze cu firme alese în mod arbitrar. Dorim să le amintim că astfel de proiecte sunt patronate de legislaţia europeană şi nu de preferinţele unora sau ale altora. Cum ar fi putut începe lucrul la pasarelă concomitent cu podul peste Mureş? Cu ce surse de finanţare?
Desigur nu putem arăta doar ce e de aplaudat ignorând neajunsurile şi neplăcerile ce decurg din acest mare şantier. Regretăm că lucrurile nu se pot face altfel, fără deranj, dar şi mulţumirile noastre adresate albaiulienilor pentru că au apreciat importanţa acestor şantiere şi au dat dovadă de solidaritate. Nu e greu de înţeles, atâta timp cât există şi dorinţa reală de a înţelege, că nimic din ce are legatură cu „a crea” sau „a construi” nu se poate întâmpla peste noapte iar un şantier urban n-o să poată fi niciodată un muzeu, unde totul să fie aranjat perfect. Desigur sunt şi politicieni care s-au îndepărtat definitiv de ceea ce este constructiv şi arată permanent doar spre deranjul creat pentru a creşte în notorietate. Îi aşteptăm să se bucure de realizări la final.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Accident GRAV pe DN 74A: Trafic blocat după impactul dintre o căruță și un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV pe DN 74A: Trafic blocat după impactul dintre o căruță și un autoturism Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22.30, pe DN74A, între un autoturism și o căruță. Citește și: UPDATE FOTO | Accident MORTAL pe autostrada A1: O persoană a DECEDAT după impactul dintre o mașină și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea