Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: PERCHEZIȚII la Alba, Hunedoara, Mureș, Cluj și Bistrița. Polițiștii au ridicat țigări și alcool de contrabandă, un pistol, bani

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat, joi dimineața, 27 de percheziţii domiciliare şi pun în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

UPDATE ora 13.30: Potrivit IPJ Alba, peste 20.000 de ţigarete, 325 de litri de alcool, un pistol cu aer comprimat şi importante sume de bani au fost ridicate de poliţişti, în urma a 27 de percheziţii la domiciliile şi societăţile comerciale ale unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

alcool contrabanda13 persoane au fost conduse la audieri. 16 persoane sunt bănuite că în perioada 2014 – 2015, ar fi deţinut, transportat şi comercializat ţigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina.

La percheziţii au fost găsite şi ridicate 20.500 de ţigarete şi 325 litri de alcool care pare că provin din contrabandă.

De asemenea au fost ridicate sume de bani (26.500 lei şi 750 de euro), un pistol cu aer comprimat deţinut ilegal de către o persoană din judeţul Hunedoara dar şi mai multe piese de biciclete care se pare că provin din furturi şi care au fost identificate cu ocazia uneia din percheziţiile ce a avut loc în judeţul Cluj.

contrabandisti tigari Ocna Mures_Alba (4)

UPDATE ora 10.00: La sediul IPJ Alba au fost aduși pentru audieri cinci suspecți (FOTO) din Ocna-Mureș. Urmează ca pe parcursul zilei să fie aduși și restul contrabandiștilor din județele limitrofe, unde au fost efectuate percheziții.

Reamintim că în această dimineață, poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, efectuează 27 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă.    Percheziţiile sunt efectuate la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane din judeţele Alba (8), Hunedoara (2), Mureş (5), Maramureş (6), Cluj (4) şi Bistriţa Năsăud (2).

De asemenea, vor fi puse în executare 16 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 lin Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României. Cei în cauză vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

În cauza investigată de poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice – I.P.J. Alba există suspiciunea că, în perioada 2014 – 2015, cele 16 persoane ar fi deţinut, transportat şi comercializat ţigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina.

Cu ocazia activităţilor desfășurate anterior acţiunii de azi, în cadrul aceluiaşi dosar penal, au fost confiscate peste 100.000 de ţigarete provenite din contrabandă.

Acţiunea se desfășoară cu sprijinul de specialitate Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR.

[nggallery id=36]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea