Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Acţiunea TRUK&BUS în județul Alba: Peste 150 de amenzi aplicate de polițiști transportatorilor de marfă și persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii rutieri din Alba au verificat autovehicule destinate transportului public şi transportului de marfă şi au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere.

Activitatea de control s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Potrivit IPJ Alba, „in perioada de 09-15 februarie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

 Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 159 de abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 18.427 lei. Au fost reţinute 3 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Astfel, au fost sancţionaţi 135 de transportatori de marfă din care 37 pentru viteză excesivă, 1 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 1 pentru depăşire neregulamentară, 20 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 4 pentru lipsa documentelor, 4 pentru neasigurarea încărcăturii şi 68 pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, pentru nereguli constatate la regimul transportului public de persoane, poliţiştii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, din care 8 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 10 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru lipsa documentelor, una pentru lipsa ITP- ului şi 4 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea