Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Duminică, 15 februarie: Teatru, poezie şi muzică la Căminul Cultural din Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Căminul Cultural din Vinerea va găzdui duminică un eveniment cultural artistic intitulat ”O tempora, o mores!”, organizat la iniţiativa Bisericii Ortodoxe Vinerea II.

teatruPotrivit declaraţiilor preotului, Adrian Cebotari acţiunea îşi propune să implice instituţiile educative şi de cultură într-un proiect care să stimuleze respectul faţă de valorile morale, prin intermediul teatrului, poeziei şi muzicii.

Astfel, în colaborare cu Casa de Cultură Cugir, Casa Studenţilor Alba Iulia, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir şi Şcoala “Ioan Mihu” Vinerea a fost pregătit un program artistic realizat de elevii claselor I-VIII, urmat de o piesă de teatru după comedia URSUL de A. P. Cehov, în care publicul va avea ocazia să-i revadă pe actorii Grupului Skepsis.

Proiectul îşi propune să răspundă atât nevoii de a cunoaşte moravurile naturii umane, atât de bine surprinse în operă lui A. P. Cehov, cât şi nevoii de a cultiva gustul pentru arta teatrală şi nu numai.

Piesa care va fi jucată de grupul Skepsis este o comedie saţioasă, o poveste de care pur și simplu te îndrăgostești, mai ales datorită geniului lui Cehov care constă în simțul psihologic desăvârșit.

Subintitulată “Farsă într-un act”, “Ursul” dezvăluie, în mod concentrat, comico-ironic, o parte esenţială a naturii umane, sugerând cât de apropiate sunt uneori furia şi pasiunea.

Iubitorii teatrului, poeziei şi muzicii sunt invitaţi duminică, începând cu ora 16.00 la Căminul Cultural din Vinerea pentru a împărtăşi bucuria şi împlinirea prin artă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: CS Unirea Alba Iulia a aniversat 50 de ani de la înființare: Peste 150 de sportivi și antrenori prezenți la eveniment

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: CS Unirea Alba Iulia a aniversat 50 de ani de la înființare: Peste 150 de sportivi și antrenori prezenți la eveniment Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a aniversat, marți, 7 mai, împlinirea a 50 de ani de la înființare, printr-un eveniment în cadrul căruia conducerea instituției, respectiv directorul Corneliu Mureșan, și-a exprimat recunoștința față […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea