Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prețurile alimentelor la nivel global au scăzut la cel mai jos nivel din august 2010

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Organizației pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU, preţurile alimentelor la nivel global au scăzut în septembrie pentru a şasea lună consecutiv, la cel mai jos nivel din august 2010 până în prezent, marcând cea mai lungă perioadă de declin de la sfârşitul anilor 1990

Indicele care măsoară preţurile a înregistrat o scădere de 6% în septembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut. De asemenea, prin comparaţie cu luna august, indicele a coborât, în septembrie, cu 2,6%.

Septembrie reprezintă a şasea lună la rând în care preţurile la nivel global înregistrează scăderi, ultima dată când acest lucru s-a întâmplat fiind la finalul anilor ’90, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Declinul preţurilor din luna septembrie a fost determinat de ieftiniri semnificative pentru lactate, zahăr şi cereale, pe fondul aprecierii dolarului american.

Organizaţia a crescut estimarea pentru recolta de cereale la nivel mondial în 2014 la 2.523 de miliarde de tone, cu 65 de milioane de tone mai mult decât proiecţia anterioară, din luna mai. De asemenea, agenţia anticipează o recoltă record de grâu, de 718,5 milioane de tone pentru acest an.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea