Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Educaţiei: Manualele din ciclul primar ar putea rămâne la elevi, la sfârşitul anului şcolar. Pentru unii sunt singurele cărţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Manualele din învăţământul primar ar putea rămâne la elevi la sfârşitul anului şcolar, mai ales că pentru unii sunt singurele cărţi, iar cele pentru celelalte cicluri vor fi recuperate la sfarsitul anului scolar, a declarat luni, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

„Ne-am gândit ca, pentru început, elevii din ciclul primar să nu mai returneze manualele. Pentru unii copii, manualele sunt singurele cărţi. Apoi, copiii sunt prea mici şi unele cărţi se strică mai mult, aşa că am decis ca elevii din primar să păstreze cărţile”, a spus Remus Pricopie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul Educaţiei a precizat că, pentru o perioadă, manualele pentru elevii din celelalte cicluri de învăţământ vor fi returnate la sfârşitul anului şcolar.

„Până în 2014, Ministerul Educaţiei plătea pentru manuale 16 milioane de lei. Erau cărţi care se cumpărau cu 1,30 lei. Odată cu schimbarea manualelor, preţurile vor creşte”, a mai spus Remus Pricopie.

Elevii claselor I şi a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv în format electronic, anunţa în iulie ministrul Educaţiei.

Sursa: mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea