Contrar părerii populaţiei, Traian Igaş are încredere în poliţişti!
Ieri, 26 noiembrie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a efectuat o vizită de lucru de câteva ore la Alba Iulia, dar informaţia nu a fost făcută publică, fiind anunţate din ziua precedentă doar părţile interesate. De altfel, în ultima vreme, cel puţin în această legislatură, vizitele ministeriale în judeţul Alba fie sunt incognito, fie sunt anunţate doar în ultima clipă, fapt care nu prea s-a mai întâmplat în cazul altor guvernanţi.
Ministrul a fost însoţit de inspectorul-şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, proaspăt numit în această funcţie. Discuţia ministrului cu şefii de arme ai structurilor MAI din judeţ a avut loc la Instituţia Prefectului, însă ministrul a evitat întâlnirea cu jurnaliştii (n. red. – care au aflat din alte surse despre eveniment), şi a ieşit pe o altă uşă, coborând la Consiliul Judeţean Alba. Tot „pe surse”, am aflat că ministrul Traian Igaş se va întâlni la „Traseul celor Trei Fortificaţii”, în prezenţa preşedintelui CJ, Ion Dumitrel, cu primarii şi viceprimarii PDL din judeţ. Cu o oarecare întârziere, în aceeaşi încăpere au intrat deputatul Corneliu Olar, dar şi prefectul Ştefan Bardan.
Şedinţa a avut loc în spatele uşilor închise, jurnaliştii neavând acces la dezbateri. Pentru că jurnaliştii aşteptaseră în frig aproape o oră, un membru al staff-ului ministerial a spus că nu doreşte ca relaţia cu presa să debuteze cu stângul (n. red. – cum începuse de fapt!) şi a anunţat că ministrul Traian Igaş va face câteva declaraţii de presă, dar nu va răspunde întrebărilor, pentru că este în întârziere, fiindcă se grăbeşte spre Hunedoara.
În cele din urmă, şeful MAI a discutat cu presa, împreună cu preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, prim-vicepreşedintele PDL Alba, temerile jurnaliştilor că ministrul îi va evita nefiind de această dată justificate.
„Vizita mea la Alba Iulia se vrea o întâlnire cu şefii de armă şi toate structurile care sunt în subordinea MAI pentru a afla la faţa locului problemele cu care se confruntă fiecare serviciu în parte.
Consider că doar aşa pot rezolva o anumită cantitate din problemele care îmi sunt aduse la cunoştinţă. Am fost însoţit la această întlânire de inspectorul-şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, pentru că multe din problemele cu care se confruntă în special Poliţia Română vor fi preluate de domnia sa şi vor fi analizate împreună cu mine şi vom încerca să găsim o soluţionare pozitivă”, a declarat ministrul despre întâlnirea de la Prefectură.
„O a doua întâlnire am avut-o cu preşedintele CJ, care este aici, alături de mine, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, şi cu un număr impresionant de primari şi viceprimari din judeţ. Am discutat probleme legate de administraţie, sunt preocupat şi de ceea ce se întamplă în administraţia publică locală şi cred că am multe lucruri de spus în această zonă şi mare parte din acţiunile mele parlamentare se axează pe zona administraţiei publice locale”, a declarat Traian Igaş, având în vedere că a pornit „de jos”. Despre subiectul discuţiei cu uşile închise, el a precizat că le-a transmis primarilor şi viceprimarilor PDL să le spună cetăţenilor care i-au votat în 2008 că toate măsurile luate de Guvern sunt corecte, chiar dacă „uneori nu sunt foarte populare”, iar în 2011 şi 2012 semnalele vor fi pozitive în acest sens şi lucrurile o vor lua într-o direcţie bună. Şeful MAI le-a mai spus edililor democrat-liberali despre programul de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri comunale şi judeţene, despre investiţiile pe care le pot face accesând Măsura 322, spunând că în 2011 prioritatea Guvernului este asigurarea cofinanţării din bugetul de stat a proiectelor cu fonduri europene orientate spre investiţii.
„Noi discutăm probleme legate de administraţie, de legislaţie, au fost discuţii foarte interesante, sunt convins că şi în ceea ce priveşte eventualele modificări legislative domnul ministru se va implica pentru ca funcţionarea administraţiei publice locale să fie mai bună, şi să mulţumescă cetăţenii în privinţa activităţii noastre, a celor aleşi. Multe dintre propunerile pe care le-am avut şi le vom avea le vom transmite parlamentarilor noştri, cu care şi noi, şi domnul ministru colaborează foarte bine”, a spus la rândul său Ion Dumitrel.
*Poliţiştii care nu-şi fac datoria vor fi daţi afară
Referitor la faptul că semnase iniţiativa legislativă de reducere a cotei unice de impozitare de la 16 la sută la 10 la sută, şeful MAI a declarat: „În acel moment în care am semnat acea iniţiativă legislativă credeam că vom reuşi şi făcusem în acest sens o analiză nu foarte bine documentată şi nu foarte profundă că vom putea scădea cota unică la 10 la sută. Ulterior ne-am dat seama din analizele profunde făcute şi de noi, ca parlamentari, dar şi de specialişti din cadrul Ministerului Finanţelor că nu este posibil şi, în aceste condiţii, cred că această iniţiativă legislativă, ca de altfel multe altele, nu ar avea un câştig în ceea ce priveşte demersul în parlament.
Legat de ultimul sondaj de opinie care arată că majoritatea cetăţenilor cred că poliţiştii sunt corupţi, ministrul crede că lucrurile pot fi corectate. „Am încredere în poliţiştii care-şi desfăşoară activitatea în subordinea MAI. Este adevărat că sunt şi poliţişti care nu şi-au făcut treaba aşa cum prevăd toate regulile, dar nu trebuie să-i introducem pe toţi în aceeaşi oală. Hai să dăm crezare poliţiştilor oneşti care-şi fac datoria, pe care-i sprijin şi îi susţin cu toată convingerea, iar pe cei care constatăm că nu şi-au făcut datoria aşa cum trebuie să încercăm să le corectăm conduita lor, dacă se poate corecta, cei care nu mai pot fi corectaţi sigur că putem să le găsim un alt viitor în afara structurilor MAI. El a spus că vor fi luate măsuri ferme împotriva poliţiştilor care nu şi-au făcut treaba, pe baza analizei la nivelul fiecărui IPJ de la finele acestui an şi începutul anului viitor. Din acest motiv, ministrul Traian Igaş nu a putut aprecia activitatea IPJ Alba, cerându-le însă poliţiştilor să colaboreze cu celelalte structuri MAI în special pentru eradicarea evaziunii fiscale, importantă sursă de venituri la bugetul de stat din care se pot face majorări salariale, investiţii în infrastructură, etc.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea Repartitoarelor pentru căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii, conform legii. Instalarea unui dispozitiv costă aproximativ 200 de lei. Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, arată faptul că liberalii vor depune un proiect […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată