Remedii pentru mahmureală. Soluţii pentru excesul de alcool
Cele mai eficiente remedii pentru mahmureala. Mahmureală este o problemă frecventă dacă abuzul de băuturi alcoolice devine obişnuită la fiecare petrecere de sărbători.
Simptomele mahmurelii sunt provocate de deshidratare, combinată cu scăderea nivelului de vitamine şi minerale din corp. Pentru a elimina mahmureala, este important să-i oferi corpului tău substanţele nutritive pe care consumul excesiv de alcool le-a diminuat.
Cafeaua este remediul clasic pentru migrena asociată mahmurelii, dar este şi un diuretic puternic, care va continua deshidratarea. Asigură-te că bei cel puţin două pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea că să îţi revii rapid.
Exerciţiile fizice te ajută să elimini mai repede toxinele din corp şi îţi provoacă sete. Poate fi extrem de dificil să te mobilizezi să faci mişcare în asemenea momente, dar acesta este un tratament eficient pentru mahmureală.
Verdeţuri pentru vitamină B. Nivelul de vitamină B12 scade dramatic în corp după o noapte de exces de alcool. Chiar dacă ai la îndemână vitamine sub formă de pastile, un efect mai bun îl au verdeţurile bogate în vitamine B: spanac, brocoli, pătrunjel şi frunzele de sfeclă.
Vitamină C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sânge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce bei alcool pentru a atenuă efectele mahmurelii. Portocalele şi grepfrutul au cel mai mare conţinut de vitamină C.
Fructe proaspete. Dacă nu ai la îndemână citrice, orice fruct proaspăt te va ajuta să alungi mai repede mahmureala. Zahărul natural din fructe, sucroză, grăbeşte asimilarea alcolului şi te poate ajuta să-ţi revii rapid după efectele excesului. Bananele îţi scad aciditatea din stomac şi magneziul conţinut de ele cauzează relaxarea vaselor de sânge.
Comprese calde – O compresă caldă pe frunte poate elimina mai repede durerea de cap, atunci când aceasta este problemă principală a mahmurelii. Încălzeşte un prosop umed sau o pungă de orez la microunde şi aplică-le pe frunte şi pe tâmple.
Masaj – În reflexoterapie, masajul tălpii drepte îmbunătăţeşte funcţiile ficatului. Masează uşor marginea exterioară a tălpii piciorului drept, de la degetul mic până la jumătăţea tălpii. După câteva minute de masaj în timp ce stai în pat, te vei simţi mai bine.
Bananele – După consumul de alcool şi eliminarea fluidelor, din organism a fost eliminată o cantitate mare de potasiu. De aceea, pentru a reechilibra nivelul de potasiu este suficient să se consume una sau mai multe banane.
Ghimbir – Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea greţurilor şi a râului de mare. Acest remediu face minuni şi în cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru căni de apa în care se vor pune 10-12 bucatele de ceai de ghimbir proaspăt. Amestecul se va lăsa să fiarbă 10 minute, se va strecura, se va adăuga sucul de la o portocală, jumătate de lămâie şi 1/2 ceaşcă de miere de albine.
Miere şi lămâi – Amestecul clasic, nealcoolizat, desigur, care va conţine miere, apa caldă şi lămâie este uşor de înghiţit şi are calitatea de a reface fluidele si zaharurile pierdute. Este important să se folosească miere în loc de zahar alb. Mierea conţine fructoza care ajuta la metabolizarea alcoolului şi previne schimbările rapide ale nivelului de alcool din organism care poate duce la dureri de cap. Zaharul conţine sucroza care nu este absorbita la fel de repede. Se va amesteca la o cana de apa fierbinte miere şi suc de lămâie după gust.
Orez, pâine prăjită sau supa – Organismul are nevoie de energie, când poate tolera alimente solide.
Băuturi cu săruri de rehidratare orala – Consumul acestora este o modalitate bună de a înlocui lichidele, electroliţii şi glucoza pierdute ca urmare a consumului excesiv de alcool.
Gheata – Se va aplica o compresa cu gheata pe cap sau măcar o compresa rece care va ameliora mahmureala.
Suc – Sucul de portocale sau mere, în special, va contribui la creşterea nivelului de zahar din sânge şi va ajuta la diminuarea simptomelor de mahmureala.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată