Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Clujeanul Daniel Iuga a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*A furat un autoturism și a lovit o autospecială a polițiștilor din Alba Iulia, în timp ce era urmărit

Clujeanul Daniel Iuga, de 33 de ani, care a lovit o autospecială a polițiștilor din Alba Iulia în timp ce fugea cu o mașină furată, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 2 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată în data de 14 aprilie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”(…) Condamnă pe inculpatul IUGA DANIEL pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, prev. de art. 85 alin. 2 din OUG 195/2002, în vigoare la data faptei, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Condamnă pe inculpatul ID pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei, prev. de art. 89 alin. 1 din OUG 195/2002, în vigoare la data faptei, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În aplicarea art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, în baza art. 34 lit. b din Codul penal din 1969, contopeşte pedepsele de 1 an închisoare, 6 luni închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 6 luni, urmând ca inculpatul IUGA DANIEL să execute în final o pedeapsă rezultantă de 2 ani închisoare (…)”, se arată pe portalul instanței.

Menționăm că inițial inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu executare iar această sentință a fost atacată cu apel, iar la rejudecarea dosarului, magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au aplicat o pedeapsă redusă, în conformitate cu prevederile Noului Cod Penal.

Reamintim că Daniel Iuga a fost reținut de polițiștii din Alba Iulia în 16 ianuarie 2013, după ce a refuzat să oprească mașina pe care o conducea, la semnalul acestora. Clujeanul a fost urmărit prin oraș iar în final s-a oprit… în autospeciala polițiștilor. În urma verificărilor efectuate a rezultat că autoturismul pe care îl conducea a fost declarat furat înainte cu o săptămână, de pe raza municipiului Cluj-Napoca, și avea plăcuţe de înmatriculare false.

Bărbatul, pe care polițiștii au încercat să îl oprească inițial pentru depășire neregulamentară, a fost trimis în judecată pentru furt calificat, distrugere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea