Rămâi conectat

Curier Județean

Locuri de muncă pentru români în Germania: 10 posturi pentru educatoare în Stuttgart – salariu până la 1.600 de euro brut pe lună

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

educatoareJugendamt Stuttgart (Biroul pentru Tineret), reprezentat de Asociația Internațională pentru Tineret (Verein fur Internationalae Jugendarbeit – VIJ), oferă 10 locuri de muncă pentru educatoare.

Reprezentanții Asociației vor veni la începutul lunii martie în România pentru selecția candidatelor. Se vor semna contracte de muncă iar plecarea în Germania se face începând cu luna iunie 2014.

Aplicațiile candidatelor trebuie să conțină o copie a diplomei de bacalaureat (pentru absolventele liceului pedagogic), o  copie a diplomei de licență și a modulului pedagogic  sau dovada desfășurării activității într-o grădiniță și o copie a certificatului de limba  germana nivel C1. Diploma obținută în România trebuie să fie recunoscută de către autorități (recunoașterea diplomelor se poate face înainte de plecarea în Germania și intră în atribuția reprezentantului angajatorului german).

Candidatele care au deja calificarea recunoscută ăi vorbesc foarte bine limba germană vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 de euro brut/lună (aproximativ 1.600 de euro net/lună). Candidatele care au studiat germanistica și au lucrat deja în grădinițe sau au pedagogie specială și vorbesc limba germană la nivelul C1, dar care nu vor primi direct o recunoaștere a calificării, vor fi încadrate ca ajutor în grădinițe și vor primi un salariu de 1.800 de euro brut/lună (1.300 de euro net/lună).

Toate candidatele, indiferent dacă au sau nu au calificarea recunoscuta, vor urma, în primul an, un curs de adaptare după modelul educațional din Germania. În primul an toate persoanele selectate vor locui în aceeași clădire sau în vecinatate, urmând ca, după această perioadă, fiecare persoană să primească sprijin pentru găsirea unei locuințe de închiriat, în funcție de locul de muncă. Se oferă consiliere de integrare în primul an, consiliere în limba română în situația apariției unor conflicte; perfecționare didactică în funcție de activitate; un loc de munca variat, creativ; siguranța pregătirii profesionale, precum și o activitate independentă. După primul an se oferă posibilitatea obținerii unui contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Cheltuielile de transport, atât în România pentru interviuri, cât și transportul către Germania sunt suportate de către Asociația Internațională pentru Tineret.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul dintre aceste posturi trebuie să transmită, până la data de 28 februarie 2014, C.V-ul model Europass în limba germana (Lebenslauf), cu fotografie, însoțit de copiile diplomelor specificate la rubrica „Cerințe loc de muncă”, pe adresele de e-mail [email protected] și [email protected].

Doar persoanele preselectate în urma transmiterii aplicațiilor vor fi contactate și invitate la interviu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. „𝐷𝑟𝑎𝑔𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑎̆, 𝐶𝑎𝑚𝑒𝑙𝑖𝑎 𝐿𝑎𝑧𝑎̆𝑟, 𝑛𝑒-𝑎 𝑝𝑎̆𝑟𝑎̆𝑠𝑖𝑡 𝑎𝑠𝑡𝑎̆𝑧𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑎𝑡̧𝑎̆, 𝑙𝑎 𝑑𝑜𝑎𝑟 49 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑖. 𝐶𝑎𝑚𝑖 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea