Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia 58 – 80 *Victorie pentru Popov în faţa lui Eleş, persoana care l-a adus în România

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia s-a impus clar în faţa echipei CSM Satu-Mare (meci jucat în deplasare) cu scorul 80-58 (19-16, 16-14, 23-9, 22-19)  Cu toate că meciul se anunţa unul dificil înainte de începere, „aventura” baschetbalistelor şi-a pus serios amprenta pe evoluţia elevelor lui Miroslav Popov. 

Primul sfert din meci a fost câştigat de CSU Alba Iulia cu scorul de 19 la 16, cu o aruncare de 3 puncte reuşită de către Sasa Cadjo în ultimele secunde. Echipa lui Petru Eleş, fostul director sportiv al echipei din Alba Iulia a pus serios probleme defensivei CSU-ului, apărare creată de Miroslav Popov şi considerată punctul forte al echipei universitare. Deşi au început sfertul al doilea foarte timid, timp în care CSM Satu Mare a intrat în avantaj pe tabelă, baschetbalistele universitare şi-au revenit din nou pe final şi au câştigat atât cel de-al doilea sfert, cât şi prima repriză. La pauză, tabela de scor din Satu Mare indica în dreptul echipei gazdă 30 de puncte, iar pentru CSU Alba Iulia, 35.

*Descătuşare pentru CSU după pauză

Baschetbalistele echipei CSU Alba Iulia au început foarte greu fiecare sfert, însă revenirea se producea pe parcurs, când universitarele reuşeau să se concentreze. În sfetul al treilea, sătmărencele au recuperat 4 puncte din avantajul de 5 obţinut de CSU la pauză, însă aruncările inspirate de 3 puncte din tabăra echipei din Alba Iulia au făcut diferenţa pe tabelă. În penultimul sfert, scorul era de 58-39 în favoarea echipei CSU Alba Iulia. Deşi trupa lui Popov s-a distanţat serios în cel de-al treilea sfert, albaiuliencele nu au luat piciorul de pe accerleraţie şi au avut o evoluţie de senzaţie în ultimul sfert. Deşi echipa CSU Alba Iulia a trecut prin momente dificile în ultimele 48 de ore, cu o înfrângere în CEWl şi probleme la graniţă, trupa condusă de Miroslav Popov s-a mobilizat exemplar şi a câştigat duelul cu CSM Satu Mare cu scorul de 80-58.

Am început greu partida, am resimțit oboseala drumului făcut de la Viena până la Satu Mare, iar meciul a fost echilibrat la început, gazdele profitând de faptul că au fost mai proaspete. Am discutat însă cu fetele înaintea partidei și le-am spus să rămână concentrate în teren 40 de minute și s-a văzut că au reușit acest lucru, iar în final am câștigat la o diferență de peste 20 de puncte, cu o formație destul de bună. Este foarte importantă această victorie pentru că terminam sigur pe locul doi turul de campionat, deoarece nu cred că vom avea probleme în ultimele două partide cu Phoenix Galați și Universitatea Cluj-Napoca”, a declarat antrenorul Miroslav Popov.

S-a făcut prea multă vâlvă în jurul acestui meci. S-a văzut clar diferența de valoare între cele două echipe, iar victoria nu are o însemnatate aparte, a fost o simplă partidă de campionat pentru noi, pe care am câștigat-o fără probleme. Cred că cu acest succes ne-am asigurat poziția a doua în campionat la finalul turului și sper să reușim să o menținem și în retur, deși ne așteaptă o a doua parte a campionatului foarte dificilă, în special în luna ianuarie, când vom juca mai multe meciuri derby. Vreau să felicit echipa pentru modul în care a jucat și sper să continue de aceiași manieră”, a spus Bogdan Duma, preşedintele CA al CSU Alba Iulia

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Sasa Cadjo – 17 puncte, Tiffany Brown şi Chastity Reed – 12 puncte fiecare, Larisa Toma – 9, Breanna Salley – 7, Alexandra Uiuiu, Ildiko Nagy, Chadijah Whittington şi Jovana Vukoje – 5 puncte fiecare şi AnneMarie Părău – 3 puncte. 

*Fosta jucătoare a echipei CSU Alba Iulia, Eniko Laza a punctat de 18 ori în „meciul ambiţilor”, cele mai multe din tabăra formaţiei CSM Satu Mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur! Rezultate excelente obținute de înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia la Campionatul Național Școlar de Înot. Cu 24 de medalii adjudecate și 311 puncte acumulate, echipa LPS Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea