Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Uniți, consilierii locali din Sebeș au salvat investiția de 120 de milioane de euro a concernului ZEWA la Petrești

Bogdan Presecan

Publicat

în

Eșecurile repetate înregistrate de Consiliul Local din municipiul Sebeș privind vânzarea a unui teren în suprafață de 35.000 de metri pătrați, situat lângă fabrica de hârtie Petrești, în vederea realizării aici a unei investiții de 120 de milioane de euro a grupului suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), au luat sfârșit.

Astăzi, 15 dintre cei 17 consilieri locali prezenți la ședința extrordinară, convocată la cererea liberalului Radu Cristian, au votat pentru adoptarea proiectului de hotărâre prin care:

La art. 1 ”se aprobă vânzarea, prin licitație publică deschisă” a terenului de 3,5 hectare din apropierea fabricii “Pehart”, aflat în domeniul privat al municipiului, pe strada Energiei.

La art. 2 se aprobă Caietul de sarcini și forma antecontractului de vânzare-cumpărare.

La art. 3 se aprobă componbența comisiei de licitație formată din: Ioan Boca (pre;edinte), Daniela Antonescu (membru), Gheorghe Barbu (membru), Radu Cristian (consilier local) și Viorel Muntean (consilier local).

Potrivit art. 4, „de ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspund: Primarul Municipiului Sebeș”, aparatul de specialitate al primăriri și comisia de licitație nominalizată mai sus.

Consilierul PDL Dorin Nistor, unul dintre cei care la şedinţa din urmă cu o săptămână s-a abţinut de la vot, iar proiectul a fost respins, situație ce a provocat un nou scandal politic la nivelul CL Sebeș, a ridicat astăzi mâna sus, contribuind la adoptarea actului normativ. Nu înainte însă de a oferi tuturor celor prezenți o scrisoare deschisă prin care mulțumește, cu ironie, primarului, colegilor consilieri, dar mai ales celor care au inițiat convocarea ședinței extraordinare, că au înțeles din solicitările sale scrise și verbale, în a aduce îmunătățiri asupra proiectului de astăzi cu privire la anumite aspecte.

Solicitarea pentru convocarea şedinţei extraordinare de marţi de la Sebeş a fost semnată, pe lângă iniţiatorul Cristian Radu, de consilierii USL Stancu Gligor  (PNL), Rodean Ioan (PNL), Ispir Constantin (PSD), Spătariu Vasile (PSD) şi Nistor Paraschiva  (PSD), respectiv consilierul independent Dan Sebastian Frăţilă.

Decizia luată astăzi de consilierii locali este foarte importantă pentru locuitorii din Sebeș. Bugetul local se va îmbogățicu circa 700.000 de euro, reprezentând contravaloarea terenului, urmând apoi demararea  investiţiei promise de suedezi, de peste 120 de milioane de euro în următorii 2 ani şi crearea a peste 100 de noi locuri de muncă.

[nggallery id=412]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme Un accident a avut loc joi, 25 iulie, în jurul orei 16.45, pe raza localității Cisteiu de Târnavă între un autocamion și două autoturisme. Două persoane ar fi suferit leziuni corporale. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea