Rămâi conectat

Ştirea zilei

Festivitate a Centrului Cultural Italian la Şcoala „Mihai Eminescu”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Centrul Cultural Italian a organizat un eveniment festiv la Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia, unde elevii claselor a IV-a studiază limba italiană. Ceremonia a constat în înmânarea manualelor de limba italiană celor 100 de copii care învaţă italiana cu prof. Simona Lodroman, manuale editate cu avizul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
La manifestare au luat parte o delegaţie a Centrului Cultural Italian, condusă de Gianfranco Fraccarollo, consulul onorific al Italiei în România (un bun prieten al municipiului Alba Iulia), viceprimarul albaiulian Ioan Bogăţan, conducerea şcolii – prof. Rodica Marinescu, director şi înv. Nicolae Radu, director adjunct, prof. Simona Lodroman şi alte cadre didactice.
Prof. Rodica Marinescu a mulţumit consulului italian pentru manuale şi pentru cărţile italiene donate anterior bibliotecii şcolii, amintind de legătura de prietenie dintre Şcoala „Mihai Eminescu” şi o unitate şcolară din Alessandria, oraş înfrăţit cu Alba Iulia. Viceprimarul Ioan Bogăţan a transmis felicitările sale din partea Primăriei Alba Iulia şi a primarului Mircea Hava, precum şi a inspectorului şcolar general al IŞJ Alba, prof. Cornel Sandu, subliniind importanţa cunoaşterii limbii italiene în schimburile culturale cu copiii italieni. Prof. Simona Lodroman le-a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă predarea limbii italiene la Şcoala „Mihai Eminescu” şi sprijină acest demers: consulul onorific, şeful IŞJ Alba şi conducerea instituţiei de învăţământ.
Gianfranco Fraccarollo a declarat că se bucură foarte mult că elevii doresc să înveţe limba ţării sale natale, iar Centrul Cultural Italian ar fi încântat ca de anul viitor să asigure 200 de manuale, iar apoi 300 şi aşa mai departe, adică studiul limbii italiene să se extindă şi la gimnaziu. De altfel, din discuţiile purtate cu prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba, se studiază deja acestă posibilitate. Totodată, Gianfranco Fraccarollo a promis că, înainte de Crăciun şi de Paşti, precum şi la finele anului şcolar, îi va premia pe elevii clasaţi la limba italiană pe primele 3 locuri din fiecare din cele 4 clase, câte 3 băieţi şi 3 fete, în total 24 de copii, exprimându-şi chiar disponibilitatea să acorde mai multe premii în caz de egalitate. Nu în ultimul rând, s-ar putea ca elevii să beneficieze chiar de o excursie de o săptămână în Italia, pentru recunoaşterea muncii depuse de ei. El şi-a exprimat speranţa că în viitorul apropiat şi alte şcoli din judeţ vor solicita studierea limbii italiene. Iar copiii au demonstrat că au învăţat deja câteva cuvinte, salutându-l pe Gianfranco Fraccarollo şi mulţumind în limba italiană prof. Simona Lodroman. La final, toţi copiii au fost ospătaţi cu pizza şi suc, distribuirea manualelor fiind transformată astfel într-o adevărată sărbătoare pentru copii.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea