Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Deschiderea oficială a anului universitar 2013-2014 la UT Cluj-Napoca, Filiala din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Astăzi, de la ora 16.00, într-o sală plină până la refuz, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2013-2014 pentru studenţii Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Filiala din Alba Iulia.

Festivitatea a început cu binecunoscutul imn studenţesc „Gaudeamus igitur”, iar apoi, în boxele din sala profesorală a Colegiului HCC s-a auzit imnul Universităţii Tehnice. În acest an, aproximativ 600 de studenţi dintre care 120 boboci studiază la Filiala din Alba Iulia, reprezentanţii instituţiei de învăţământ au declarat că numărul studenţilor este în creştere, universitatea bucurându-se de aprecierea studenţilor din întreaga Transilvanie.

La festivitate a fost prezent rectorul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Aurel Vlaicu, prorectorul universităţii, Vasile Ţopa, decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini, Daniela Popescu şi alte cadre didactice ale învăţământului universitar. Totodată studenţii au avut ocazia să-i întâlnească pe reprezentanţi ai diferitelor firme din Alba, printre care şi managerul companiei Star Transmission, care le-a spus studenţilor că doreşte să-i întâlnească şi în firma pe care o conduce. Viceprimarul Paul Voicu şi inspectorul şcolar Marcela Dărămuş şi-au arătat în continuare susţinerea faţă de dascălii din Cluj-Napoca şi faţă de studenţii care au ales să studieze Universitatea Tehnică la Alba Iulia. Directorul adjunct al Colegiului Naţional „HCC” le-a urat bun venit studenţilor în noua locaţie.

Din anul 2006 şi până în prezent, sediul extensiei a fost la Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa”, dar în acest an, cursurile se vor ţine la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. Această măsură a fost luată după ce reprezentanţii universităţii au găsit condiţii de infrastructură şi financiare mai bune la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. „Începem într-o locaţie nouă, cu forţe proaspete. Vrem să aducem în plus pe lângă noua infrastructură şi o mai bună formare profesională”, a declarat rectorul UT Cluj Napoca, Aurel Vlaicu.

În acest an, cei care au ales Universitatea Tehnică din Alba Iulia au putut opta pentru Facultatea de Construcţii de Maşini la specializările Inginerie Industrială sau Industrie şi Management (Industrial) Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Materialelor şi Facultatea de Mecanică cu specializările Sisteme de echipamente termice şi specializarea maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară.

[nggallery id=358]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” se numără printre cei 24 de absolvenți cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Toți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea