Rămâi conectat

Ştirea zilei

PDL îşi schimbă culoarea, dar năravul ba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Confirmând iar că „lupul îşi schimbă părul dar năravul ba”, partidul portocaliu de la guvernare ar putea participa la următoarele alegeri cu o siglă nouă şi cu un nume modificat. La fel ca lupul din poveste, acest partid îşi schimbă din mers „blana ideologică”, mult prea uzată de frecuşul continuu cu banul public. Nestatornic, a trecut pe rând de la „roşul socialist” la „portocaliul revoluţionarilor ucraineni” ca să înmugurească acum, înaintea alegerilor din 2012, într-un „verde ecologist”. Că aşa e trendy, după cum ne-a explicat blonda partidului.
Păi da, pentru că portocaliul pedelist nu mai are viaţă lungă. Oamenii fug de portocaliu, asimilează culoarea cu dezastrul economic, al lor personal şi al ţării în general. Dincolo de orice alte speculaţii, o culoare ce identifică o formaţiune politică este un fapt important. Până şi schimbarea culorilor unei echipe de fotbal poate avea conotaţii profunde. Iar faptul că până acum candidaţii partidului portocaliu au testat deja o schimbare a culorii afişelor, a eşarfelor în lupta electorală are rezonanţe ce trebuie luate în considerare. Aceştia simt că portocaliul este acum detestat. Şi într-adevăr, oamenii evită pungile portocalii, pixurile portocalii, bluzele portocalii şi aşa mai departe. Faptul reprezintă o atitudine. Iar această atitudine este ancorată în subconştient. A arunca o pungă portocalie nu este un gest de protest personal. Înseamnă nici mai mult nici mai puţin că omul are o profundă oroare de simbolul românesc al portocaliului. Schimbarea culorii din portocaliu în verde este la urma urmei doar un truc. Oamenii fac alergie la culoarea portocalie pentru că în mintea lor aceasta reprezintă partidul de guvernământ. Ori, partidul de guvernământ este cel ce le-a restrâns veniturile şi care le-a tăiat salariile. Când faci daruri peste daruri nu eşti luat în seamă în mod special şi pentru prea multă vreme. Dar dacă goleşti însă buzunarele electoratului devii duşmanul numărul unu al acestuia. Nu te iartă. Culoarea partidului ce comite aceste gesturi, este tot atât de detestabilă ca şi partidul.
PDL a probat în ultimii ani puterea verdelui în cele câteva alegeri parţiale care au avut loc, cel mai recent în Neamţ, iar în Maramureş a mers pe alb. Antecedente au avut şi în judeţul Alba când, în 2010, în campania pentru Primăria Roşia de Secaş, pedeliştii au fugit ca de …tămâie de portocaliu şi s-au înveşmântat în alb pur, ca-n reclamele la detergenţi. Din păcate – pentru ei! – petele guvernării lor dezastruoase nu pot fi scoase atât de uşor din memoria colectivă, grav lovită la buzunare şi sentimente…
Minciunile care însoţesc abandonarea portocaliului sunt atât de gogonate, încât nu reuşesc decât să stârnească zâmbete. Zâmbete amare! Elena Udrea zicea că verdele s-ar potrivi PDL, pentru că este un partid care respectă… mediul. O nouă mare minciună: s-a alăturat cumva Traian Băsescu ecologiştilor de la Roşia Montană şi nu am aflat noi?!
Verdele Borbely a reacţionat şi el la presiunea presei spunând că nuanţa primăvăratică râvnită de PDL aparţine UDMR „nu de azi, de ieri”, ci din 1990. „Verdele e culoarea noastră”, a delimitat clar Borbely.
La urma urmei, cioara vopsită în verde pe care PDL vrea să o arate la viitoarele alegeri, pretinzând că-i mugur verde de speranţă, nu mai ţine la electorat. Trebuie schimbată mai mult decât culoarea. PDL a devenit o gaşcă fără principii, o haită care se autodistruge, un grup ţinut unit doar de comisioane şi mai nou de frica şi gândul pribegiei individuale. O haită care năpârleşte portocaliul şi funcţionează între alegeri ca o clientelă mafiotă. Iar în timpul alegerilor devin o structură verde de recuperatori de voturi.
Oare Elena Udrea îşi va schimba pantofii de mii de euro cu opinci de la ţară? E posibil şi asta!
Ec. Ioan FLOREA, consilier judeţean USL (PSD)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea