Rămâi conectat

Politică Administrație

Voluntarii din Garda Romană de la Alba Iulia o țin din festival în festival. În acest weekend vor cuceri Bulgaria

Bogdan Presecan

Publicat

în

Garda Romană de la Apulum va participa în acest weekend la Festivalul antic de la Plovdiv (Bulgaria). Este prima ieşire în afara graniţelor ţării a reenactorilor albaiulieni care dau viaţă Legiunii a XIII-a Gemina.

“Acestă participare confirmă o dată în plus succesul de care se bucură proiectul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, care a debutat anul trecut la sfârşitul lunii octombrie. Asta pentru că voluntarii care compun Garda Romană s-au făcut deja remarcaţi în România la festivalurile de reconstituire istorică la care au participat, cum au fost cele de la  Porolissum Fest (Moigrad/ Sălaj), Dac Fest (Costeşti/ Hundedoara), Călugăreni (Harghita) sau Zalău (Sălaj)De asemenea, să nu uităm de numerosul public care a asistat în fiecare zi de vineri, din lunile iulie şi august, la spectacolul oferit de romani şi daci în faţa Porţii a IV-a din Cetatea Alba Carolina.

De subliniat că toate aceste acţiuni au drept scop promovarea şi punerea în valoare din punct de vedere turistic a importantelor obiective arheologice romane care se găsesc la Alba Iulia, oraş care se întinde peste anticul Apulum. În acest sens se înscrie şi participarea Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum la festivalul de la Plovdiv, unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa, care deţine un impresionant patrimoniu trac, grecesc şi roman”, se arată într-un comunicat remis presei de Muzeul Unirii.

Deplasarea este susţinută de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Societatea de Transport Public Alba Iulia (S.T.P.), S.C. Elit S.R.L. şi Asociaţia Culturală Apulum Reenactment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP Ministerul Apărării Naționale, Unitatea Militară 01829 București, urmărește să achiziționeze mobilier în sălile de clasă ale Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Licitația de peste 800.000 de lei a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea