Rămâi conectat

Actualitate

INS: Preţurile de consum au scăzut în august. Cele mai mari scăderi înregistrate la fructe şi cartofi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Institutul Naţional de Statistică a anunţat miercuri că preţurile de consum au scăzut în august cu 0,2% faţă de luna iulie, ca urmare a ieftinirii alimentelor cu 0,8%, astfel că rata anuală a coborât la 3,67%. În schimb preţurile mărfurilor nealimentare şi tarifele serviciilor au crescut comparativ cu iulie, cu 0,1% respectiv 0,3%, potrivit INS.

Cele mai mari scăderi de preţuri la alimente au fost înregistrate la fructe proaspete (12,3%) şi cartofi (8,1%).

La sfârşitul lunii septembrie, poate chiar mai devreme, inflaţia va intra în intervalul de variaţie din jurul ţintei„, a declarat la 7 august guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

În iulie preţurile de consum ale populaţiei au scăzut cu 0,34% faţă de luna anterioară, rata anuală a inflaţiei plasându-se la 4,41%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea