Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Poveste cu prințese și cavaleri la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima perioadă Cetatea din Alba Iulia a făcut obiectul mai multor articole apărute fie în mediul online fie în publicații din alte orașe, fiind prezentată ca unul din locurile cele mai frumoase din România și care impresionează vizitatorul prin frumusețea și spectaculozitatea ei. Sezonul turistic care tocmai se încheie a adus în orașul nostru foarte mulți turiști, iar fortificația bastionară a constituit din nou punctul de atracție maximă, aceasta în ciuda șantierelor existente în zona istorică. Toți cei care au scris despre Cetate s-au arătat încântați de ceea ce au văzut, cu toate că sunt oameni care călătoresc destul de mult și au văzut multe. Ei au dorit însă ca toți cititorii lor să afle de Alba Iulia, orașul unde respiri aerul istoriei.

Printre cele mai frumoase relatări despre Alba Iulia se numără “Povestea cu prinţese şi cavaleri la Cetatea Alba Iulia”, scrisă de Narcisa de la Travelgirls.ro. Iată câteva rânduri: “…îmi fac curaj şi mă apropii de una dintre porţile Cetăţii Alba Iulia. Ferdinand şi Maria mă întâmpină fără să schiţeze un zâmbet şi mă poftesc în curtea interioară. … Am impresia că am intrat pe poarta greşită şi am nimerit în alt film. Unul din secolul 18, cu gărzi pedestre şi călare. Soldaţii sunt îmbrăcaţi în uniforme militare austriece şi par că păzesc ceva. Scot harta şi verific, ceva pare în neregulă. Mai merg puţin pe cărare şi sper să găsesc cuprinsul poveştii în care tocmai am intrat. O domniţă îmi iese în cale… E clar, încă nu m-am trezit. Visez prinţese, soldaţi şi, sper eu, cavaleri. … în fiecare sâmbătă, la 12:30 execută câte o salvă de onor în cinstea drapelului municipiului Alba Iulia, arborat pe zidul cetăţii Alba Carolina. … am ajuns la grajduri. Acolo caii sunt pregătiţi pentru defilarea zilnică între porţile cetăţii începând cu ora 11:30 în cadrul ceremonialului de schimbare a gărzii. Asist la spectacol fără să clipesc. Nu e un vis, cetatea Alba Iulia este una dintre cele mai bine conservate fortificaţii de acest gen din Europa şi cea mai mare din România. Mergi acolo într-o zi ca să trăieşti o poveste. Una cu prinţese şi cavaleri.”

Despre Alba Iulia au scris cu multa admirație și fără niciun interes ascuns și Dragoș Mone, Nebuloasa, Somnulescu, CristinaTM și Tara Duveanu, bloggeri cunoscuți la nivel național și cu o influență deosebită în mediile de socializare online. Un merit deosebit îl au însă cei patru tineri albaiulieni: Andrei, Liviu, Marius și George care provovează cu consecvență Alba Iulia și Cetatea Alba Carolina, atât prin concursul de tip treasure hunt, Comoara din Cetate, cât și prin alte concursuri și articole pe blogurile personale. Mediul virtual este una din căile cele mai importante de promovare a orașului nostru și a Cetății. Potențialul deosebit al promovării online a fost simțit cu precădere după vizita făcută de echipa “Redescoperă România”, ai cărei membri au situat Alba Iulia în topul celor mai frumoase atracții turistice din țara noastră. Haideți să încercăm și noi să mai simțim emoția pe care acești oameni o trăiesc atunci când fac cunoștință cu Alba Iulia și cu istoria care a prins viață aici.

(A.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea