Elevii din Ocoliş în vizită la Ambasada moţilor şi la Palatul Parlamentului din Bucureşti
În zilele de 12-14 noiembrie 2010, pe o vreme minunată, cu temperaturi demne de zilele de vară, elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Ocoliş au efectuat o excursie şcolară la Bucureşti, în capitala ţării.
Astfel un număr de 30 de pui de moţi, însoţiţi de cadre didactice de la şcoala din Ocoliş, au pornit de-a latul ţării cu un autocar elegant plătit prin strădania şi grija primarului de Ocoliş, dr. Jucan Alin Alexandru în dimineaţa zilei de 12 noiembrie către Alba Iulia, unde am fost aşteptaţi şi întâmpinaţi în faţa Catedralei Reîntregirii cu plăcinte calde de însuşi d-l deputat de Apuseni şi Teiuş, d-l Corneliu Olar, care a ţinut să ne întâmpine şi să ne ureze drum bun. Pe drumul către Bucureşti am vizitat Sibiul, Codlea, Braşovul şi am poposit peste noapte la Săftica, lângă Bucureşti, la Ambasada moţilor, care nu este alta decât CASA MOŢILOR, o realizare exclusivă ca iniţiativă şi concepţie a d-lui Corneliu Olar şi a meşterilor în lemn din comuna natală a lui Horea, al căror meşteşug putem afirma că se ridică cu cinste la meşteşugul prelucrării lemnului a lui Nicola Ursu zis Horea, constructor de biserici în localităţile din Transilvania, cunoscător a două limbi (de altfel bisericuţa din lemn, din complexul Casa Moţilor, este o replică la una din bisericile construite de Horea).
Impresionantă ca arhitectură, stil şi idee, Casa Moţilor a fost o gazdă deosebită pentru cele două nopţi în care am fost cazaţi aici, cu un personal deosebit de serviabil, care ne-a impresionat nu numai pe noi adulţii dar şi pe copii. Întreaga excursie a fost sponsorizată (cu excepţia transportului) de către d-l deputat Corneliu Olar.
În ziua a doua, 13 noiembrie 2010, copii au vizitat de dimineaţă Grădina Zoologică din Bucureşti, după care la ora 11.00 au avut ocazia să participe la un spectacol de circ de mare clasă, la Circul Globus din Bucureşti, cu numere deosebit de interesante, spectaculoase şi atractive. La ora 14.30 am fost programaţi de d-l deputat să vizităm Palatul Parlamentului, locul unde aleşii poporului lucrează pentru a da legi cât mai bune pentru români. Palatul Parlamentului a lăsat copiilor o impresie deosebită, copiii intrând pentru prima dată în contact cu regulile de securitate specifice conducătorilor de state, precum şi cu stilul grandilocvent, o îngemănare de stiluri diverse în arhitectura Casei Poporului, aşa cum este numită ea în limbaj popular.
Ziua a 3-a, 14 brumar, cu un pic de brumă de dimineaţă, dar cu temperaturi ridicate şi un cer senin peste zi, a fost ziua întoarcerii acasă, pe traseul Bucureşti – Piteşti, pe autostradă, Râmnicu Vâlcea, Mănăstirea Cozia, unde am realizat un moment de istorie foarte plăcut, defileul Oltului de la Cozia la Turnu Roşu, unde copiii au admirat salba de hidrocentrale de pe Olt, în frumosul şi spectaculosul defileu al Oltului, revenind din nou la Sibiu, Alba Iulia, Turda şi punct final la Ocoliş. În final se cuvine să adresăm mulţumiri celor ce ne-au dat posibilitatea să facem această excursie de neuitat pentru noi toţi.
Prof. Vasile COSMA, director Şcoala Generală cu clasele I-VIII Ocoliş
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
RESTRICȚII de circulație de Ziua Națională 2024, la Alba Iulia. Lista străzilor închise de 1 Decembrie și limitările de trafic din 30 noiembrie
RESTRICȚII de circulație de Ziua Națională 2024, la Alba Iulia. Lista străzilor închise de 1 Decembrie și limitările de trafic din 30 noiembrie Restricțiile de circulație rutieră pentru derularea evenimentelor de marcare a Zilei Naționale a României la Alba Iulia. Citește și: Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 6 ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum o zi
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Ştirea Taacum 5 zile
DECES într-un microbuz școlar din județul Alba: Mai mulți copii au nevoie de sprijin psihologic în urma tragicului incident