Rămâi conectat

Sport

Andrei Roşu (Unirea Juniors Alba Iulia) calcă pe urmele lui Stanciu (Steaua)! Un nou talent descoperit de Kalanyos

Dan HENEGAR

Publicat

în

Alexandru Kalanyos (Unirea Juniors Alba Iulia)Alexandru Kalanyos (38 ani) este un antrenor care de 14 ani lucrează non-stop pentru a descoperi, iniţia şi promova copii şi juniori din oraşul Alba Iulia, la toate  competiţiile naţionale organizate de Federaţia Română de Fotbal. După 11 ani de performanţă la Unirea Alba Iulia, echipa fanion a judeţului Alba, răstimp în care a obţinut cu „alb-negri” 8 titluri de campioană judeţeană cu categoriile de vârstă (1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996), promovându-i pe Nicuşor Stanciu, Florin Ilie, Alexandru Giurgiu, Silviu Mureşan, Alexandru Man şi alţi, Kalanyos a început de la zero, în 2010, cu noul său club AS Unirea Juniors Alba Iulia, la care este manager general, dar şi şeful Centrului de copii şi juniori. În 4 ani de la înfiinţare, Unirea Juniors Alba Iulia a realizat, atenţie, în 8 rânduri, clasări pe locul întâi la diverse competiţii de fotbal juvenil, între care patru în judeţul Alba, una la o întrecere internaţională, respectiv trei la diverse turnee naţionale, rezultând un palmares remarcabil atât pentru tehnicianul albaiulian, cât şi pentru club.
*Premoniţie cu Nicuşor Stanciu
Acelaşi Kalanyos declara ziarului Unirea, în anul 2007, că elevul său Nicuşor Stanciu (avea atunci 14 ani şi era căpitan la juniorii Unirii) va juca în maximum 4 ani în Liga 1 şi va deveni un nume în fotbalul românesc. Anul 2008 îl găseşte pe N. Stanciu în Liga a 2-a (la 15 ani şi 8 luni), în 2010 acesta debutează în elită la 17 ani (tocmai într-un meci cu Steaua), iar anul 2013 reprezintă anul transferului la Steaua Bucureşti. La 20 ani, mijlocaşul fost la FC Vaslui şi căpitan la echipa naţională de tineret, Nicuşor este cotat de către sursa transfermarkt.de la suma de 1.400.000 de euro. Pe urmele actualului stelist calcă apăsat Andrei Roşu (a împlinit 12 ani în luna februarie), purtătorul banderolei de căpitan la Unirea Junior Alba Iulia. Deşi la o vârstă fragedă, Roşu a adunat deja performanţe individuale notabile, respectiv golgheter şi campion al judeţului în anii 2010, 2011 şi 2012, precum şi cel  tehnic jucător al judeţului Alba şi  al etapei de zonă a Cupei Hagi Danone 2013 (desemnat de către cei 5 antrenori din judeţele Braşov, Mureş, Sibiu, Harghita şi Alba). „Alba Iulia este un izvor nesecat de talente şi cât timp voi antrena la nivel de copii şi juniori voi face tot ce-mi stă în putinţă să-i promovez în Liga 1, dar şi la loturile naţionale ale României”, a declarat antrenorul Alexandru Kalanyos. În acest context, precizăm că Unirea Juniors Alba Iulia organizează înscrieri pentru o nouă generaţie, copii născuţi în anii 2005, 2006 şi 2007, informaţii putând fi obţinute la Alexandru Kalanyos (telefon 0740-236179) sau pe site-ul www.unireajuniors.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eșec în primul meci de la Blaj la Campionatul European Under 18 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

România, eșec în primul meci de la Blaj la Campionatul European Under 18 la volei feminin, 0-3 cu Spania Reprezentativa României a pierdut primul meci disputat la Blaj în cadrul Campionatului European Under 18 la volei feminin. „Tricolorele” au fost învinse de Spania, scor 3-0 (31-29, 25-19, 25-14), echilibrat fiind doar primul parțial în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea