Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Vă aştept în Cetatea Alba Carolina în fiecare zi”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina devine tot mai populară pe măsură ce vestea legată de frumuseţea ei ajunge tot mai departe, graţie turiştilor şi vizitatorilor care vin în Alba Iulia. Unul din elementele cele mai atractive ale fortificaţiei bastionare este, aşa cum am mai spus, Garda Cetăţii care aduce viaţă şi culoare. Alături însă de frumuseţea locului şi a farmecului prezent aici, înalţii oaspeţi pe care i-a avut oraşul nostru au apreciat în mod deosebit ospitalitatea cu care au fost primiţi. În acest sens „ofensiva” este condusă de un maestru de ceremonii care, având în spate o experienţă scenică îndelungată, ştie de fiecare dată să găsească acel ceva care îi bine-dispune şi îi încântă pe cei care ne vizitează. Vali Şerban, căci despre el este vorba, şi-a răpit din timpul său pentru a ne spune câteva cuvinte despre această a doua scenă a sa.
„De la început, din 2006, am îndrăgit ceea ce fac aici. M-am acomodat relativ repede cu noua mea poziţie în cadrul acestui spectacol turistic, pentru că în structura mea interioară există şi rezonanţe legate de ideea de spectacol disciplinat aşa cum este ceremonialul realizat de soldaţii Gărzii Cetăţii. De-a lungul anilor am efectuat servicii pentru o mulţime de personalităţi, care ne-au vizitat, de la ambasadori, preşedinţi, oameni de cultură, diplomaţi, oameni politici, până la delegaţii din ţară sau din străinătate. Ca maestru de ceremonii sunt extrem de mulţumit şi onorat de a vorbi unor oaspeţi de seamă despre istoria bogată a acestor locuri, o istorie de care fiecare român ar trebui să fie mândru”.
Referitor la schimbările prin care trece Cetatea Alba Carolina şi la opoziţia unora faţă de lucrările de reabilitare, Vali Şerban ne-a răspuns în felul său, destins şi totodată cu o notă de umor: „Austriecii nu au construit copaci. Austriecii au construit nişte clădiri pe care, sunt convins că mulţi dintre dumneavoastră, le descoperiţi cu uimire, acum la faţadă. Dacă vorbim despre catedrala Sfântul Mihail, ea nu a mai fost văzută în toată splendoarea şi în toată forţa sa arhitecturală de vreo 150 de ani. Cei care au construit-o nu au construit-o doar pentru interiorul său sacru, ci au ridicat-o şi pentru monumentalitate şi pentru a bucura privirile acelora care treceau prin Cetate. La fel se întâmplă şi cu clădirile ridicate de medievali sau de austrieci, ca să nu mai vorbim de ansamblul arhitectural ortodox.”
„Vă aştept în Cetatea Alba Carolina în fiecare zi. Garda Cetăţii este aici pentu toţi cei care doresc să ne vadă zi de zi, într-un ceremonial plin de viaţă şi culoare.”
A consemnat
Emanuel DRĂGUŞIN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

13-21 iulie 2024 | PROGRAMUL Târgului de Fete de pe Muntele Găina: Târgul meșterilor tradiționali, spectacol folcloric, ateliere, concert DAMIAN & BROTHERS și foc de artificii

Ziarul Unirea

Publicat

în

13-21 iulie 2024 | PROGRAMUL Târgului de Fete de pe Muntele Găina: Târgul meșterilor tradiționali, spectacol folcloric, ateliere, concert DAMIAN & BROTHERS și foc de artificii Târgul de Fete de pe Muntele Găina are loc în periaoda 13-21 iulie 2024. Din program fac parte târgul meșterilor tradiționali, spectacole folclorice, ateliere, concert extraordinar DAMIAN & BROTHERS, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea