Rămâi conectat

Ştirea zilei

Restructurări şi „rotiri de cadre” la IPJ Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De ieri, prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, subcomisarul de poliţie Vasile Darius Bic, şeful Poliţiei Oraşului Teiuş, a fost mutat în interesul serviciului la Direcţia Management Resurse Umane din MAI fiind detaşat pentru o perioadă de 6 ani la Direcţia Naţională Anticorupţie. Pentru asigurarea conducerii subunităţii de poliţie, comisarul şef de poliţie Marius Pop (fost şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia) a fost promovat în funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Teiuş.
Prin Dispoziţia şefului IPJ Alba, în funcţia de şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia a fost împuternicit, pentru o perioadă de 6 luni, comisarul şef de poliţie Costică Bălan care a lucrat mai mulţi ani ca ofiţer la Serviciul Rutier, iar începând cu anul 2007 a îndeplinit funcţia de ofiţer în cadrul Compartimentului Control Intern. Tot prin Dispoziţia şefului IPJ Alba, de ieri inspectorul de poliţie Marius-Ioan Greculeac din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Alba Iulia a fost împuternicit şef al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru o perioadă de 6 luni.
lAnul acesta, în IPJ Alba s-au restructurat 133 de posturi
Restructurarea şi disponibilizările din IPJ Alba se resimt în aceste zile nu numai în structurile de conducere ci şi la agenţii din teritoriu, fie ei de la oraşe sau de la secţiile de poliţie rurale. Astfel, în urma concursurilor (sub formă de interviu) desfăşurate săptămâna trecută, joi şi vineri, 15 poliţişti au fost puşi la dispoziţia inspectoratului, până la începutul lunii octombrie acest an. Din Poliţia Alba Iulia vor pleca 4 agenţi, 3 de la siguranţă publică şi unul de la rutieră; de la Poliţia Aiud pleacă 1 de la siguranţă publică şi 1 de la Postul de Poliţie Unirea; de la Poliţia Blaj pleacă doi agenţi de pe rurală, 1 de la Blaj şi 1 de la Jidvei; de la Poliţia Sebeş pleacă 1 de la rutieră, 1 de la siguranţă publică, 1 de la Şpring şi un dispecer; de la Poliţia Teiuş pleacă un agent de siguranţă publică; de la Poliţia Ocna Mureş pleacă un poliţist de siguranţă publică iar de la Poliţia Zlatna pleacă un poliţist de proximitate. Au fost depuse 4 contestaţii din care două au fost admise. În urma reevaluării contestatarilor, punctajul le-a crescut dar rezultatul nu a modificat clasamentul astfel încât aceştia să mai poată rămână pe posturi. Cei 15 poliţişti au fost puşi la dispoziţia IPJ Alba până în octombrie, îşi vor lua salariile (mai puţin sporurile corespunzătoare posturilor anterior deţinute) şi pot participa la concursuri în cazul în care se vacantează posturi din IPJ.
La începutul anului 2011, IPJ Alba era prevăzut cu 908 de posturi. La 1 aprilie 2011 au fost radiate 96 de posturi vacante. IPJ Alba a rămas cu 812 funcţii, din care 178 ofiţeri, 597 agenţi şi 37 personal contractual. În iunie 2011 au fost radiate 24 de posturi, din care 10 prin pensionare şi unul prin demisie. În prezent, IPJ Alba are 765 de posturi ocupate. La dispoziţia inspectoratului sunt puse 25 de posturi. De remarcat faptul că poliţiştii care sunt deja puşi la dispoziţia IPJ Alba, deoarece sunt în anchetă sau fac obiectul unor dosare penale, nu au fost afectaţi de tăvălugul restructurărilor din poliţie.
„Trebuie să asigurăm pe fiecare cetăţean că suntem preocupaţi de tot ceea ce înseamnă ordine şi siguranţă publică. Nu vor pleca oameni din sectorul operativ. Nu vom disponibiliza oameni care în momentul de faţă asigură ordinea şi siguranţa publică, vor pleca cu precădere oameni care nu au avut activitate, care au încălcat regulile şi pe care îi regăseam de regulă prin birouri”, a precizat ministrul de Interne Traian Igaş, la începutul lunii aprilie 2011. Dar declaraţiile – chiar şi cele ale unui ministru al…. aplicării legii în România – sunt date pentru a fi încălcate. Restructurarea în poliţie a afectat doar siguranţa publică şi poliţia rutieră, pe alocuri. Nu au afectat „birourile” şi nici pe cei „care au încălcat regulile”.
„Prin schimbările făcute, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba încearcă să eficientizeze activitatea poliţiei pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din judeţul nostru” se arată într-un comunicat al IPJ Alba.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință Un pensionar de 63 de ani a fost plasat sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de contrabandă asimilată. Bărbatul avea peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea