Ecaterina Andronescu, despre “After School”: “Va fi o muncă în plus pentru profesori, dar vor fi şi resurse suplimentare”
Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în cadrul vizitei la Alba Iulia a vorbit şi despre sistemul de învăţământ românesc, dar şi despre actuala conducere a Ministerului, criticată de unii membri ai PSD în cadrul luărilor de cuvânt de astăzi.
În timpul discuţiilor din cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Alba, Ecaterina Andronescu a preferat să nu intervină în apărarea actualului ministru al Educaţiei, în momentul în care a fost criticat de o parte din social-democraţii din Alba, pentru deciziile luate de când a fost numit în funcţie. În cadrul conferinţei de presă, Andronescu şi-a exprimat susţinerea pentru echipa de conducere de la Minister. „Îmi pare rău că nu am răspuns aici, pentru că aş fi vrut să le iau apărarea. Sunt convinsă că vor respecta programul de guvernare şi că vor încerca pe toate căile posibile şi legale, să facă şcoala mai bună.”
Întrebată despre implementarea programului „After School”, fostul ministru spune: „Am încercat să conving pe toată lumea că este o şansă pentru a spori componenta educativă a învăţământului şi că este foarte important să încercăm pe toate căile posibile să aducem resurse pentru ca acest program să fie implementat în fiecare şcoală. (…) Va însemna o muncă în plus pentru profesori, dar eu cred că vor fi şi nişte resurse suplimentare „.
Aceasta s-a ferit însă să spună cu cât ar putea creşte salariile dascălilor care vor lucra în „After School”. „Este foarte greu de spus, iar eu sunt un om al cifrelor. Nu mă hazardez să dau nişte cifre fără să ştiu despre ce vorbim. Îi ceri ceva în plus profesorului, evident că trebuie să îi oferi ceva în plus, din resursele pe care le ai. Dacă aceste resurse le obţi în cadrul unui proiect pe fonduri structurale, atunci acele resurse se duc pentru profesori.”
În opinia Ecaterinei Andronescu, fondurile structurale ar putea fi o sursă importantă pentru obţinerea fondurilor necesare în fiecare şcoală. „Fiecare şcoală ar trebui să beneficieze de un proiect din fondurile structurale, pe care să îl orienteze după cum îşi gândeşte existenţa şi creşterea performanţei”, a declarat fostul ministru.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 5 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 10 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi