Cum se prepară vişinata
Ingrediente:
5 kg vişine, 2 kg zahăr, 4 l votcă.
Mod de preparare:
Se aleg vişine bine coapte, se spală, se scurg şi se pun într-o damigeană, în straturi alternative cu zahăr, având grijă ca ultimul strat să fie de zahăr. Se leagă damigeana la gură cu un tifon împăturit în mai multe straturi şi se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 săptămâni. Când s-au macerat bine vişinele, formându-se siropul, se adaugă votca şi se amestecă compoziţia. Se astupă damigeana cu dop de plută şi se lasă la macerat timp de 2 – 3 săptămâni, după care se strecoară şi se pune în sticle. La servire, se pot adăuga în păhărele şi câteva vişine.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2024 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Florii 2024: Ce nume de flori sunt sărbătorite în Duminica Floriilor
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Curier Județeanacum 3 zile
Duminica Floriilor – simboluri creştine, obiceiuri şi tradiţii populare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Florii 2024. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Superstiții, obiceiuri și tradiții în Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare – credincioșii se pregătesc să primească lumina Învierii