O treime dintre absolvenţii de gimnaziu din Alba sunt outsideri la matematică
O treime dintre absolvenţii de gimnaziu ar fi picat examenul la matematică şi unul din opt nu ar fi trecut clasa la română, dacă metodologia evaluării naţionale de la finele clasei a VIII-a ar fi prevăzut ca elevii să obţină minimum nota 5.00 la fiecare dintre discipline. Din cei 3.686 de elevi care au susţinut testarea, 27 au primit nota 10.00, 1.157 de elevi n-au reuşit să obţină note de trecere la matematică, iar 58 dintre aceştia au fost evaluaţi cu note sub 2.00, ne-a informat inspectorul şcolar Dan Cherecheş. În total, au fost depuse 143 de contestaţii, din care au fost admise 31, ceea ce înseamnă că notele finale au fost cu 0,5 puncte mai mici sau mai mari decât notele iniţiale.
La matematică, s-au înregistrat 55 de contestaţii, 12 dintre acestea fiind admise: într-un singur caz nota finală a fost diminuată, cu 0,55 de puncte, iar în celelalte situaţii nota finală a crescut, cea mai mare majorare fiind de 0,9 puncte. Nici la română situaţia nu este cu mult mai bună, deşi subiectele de literatură, cel puţin, au fost accesibile, fiind texte din „Rodul tainic”, de Ioan Slavici, respectiv „Enciclopedia lumii vii”, de Tudor Opriş.
Astfel, 50 de copii au fost evaluaţi cu nota 10.00, iar 440 de elevi au primit note sub 5.00 la română, în timp ce 36 dintre ei nu au obţinut nici măcar nota 2.00, singurul elev eliminat fiind notat cu 1.00. La limba română, au fost depuse 88 de contestaţii, din care au fost admise 19. După recorectare, în 4 situaţii nota finală a scăzut, cel mai mult cu 1,25 de puncte, iar în 15 cazuri, nota a fost majorată, cu maximum 1,15 puncte. În schimb, două eleve de la Şcoala Stremţ au obţinut media 10.00. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Povestea unor supraviețuitori sași din Cugir și Sebeș, deportați în lagărele din Rusia Aproximativ 50.000 de saşi şi şvabi din Transilvania şi Banat au fost deportaţi în Rusia după al Doilea Război Mondial. Aproape 10.000 dintre aceştia au murit în lagărele ruseşti. În satele şi oraşele din Transilvania mai există încă supravieţuitori ai deportărilor, care […]