Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Sunt absolut convins că ne vom îndeplini obiectivul” *interviu cu Petru ELEŞ, director sportiv al CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

– Pentru început, v-aş ruga să faceţi o comparaţie între prima parte a campionatului acesta şi cea a stagiunii precedente.

– Campionatul actual este mult mai dificil decât cel precedent, din cauza regulii cu 6 jucătoare străine, introdusă de Federaţia Română de Baschet. Acum am avut neşansa ca în doar şapte zile să întâlnim cele mai bune trei echipe din ţară, iar ritmul acelor jocuri ne-a scos din echilibru. Au fost trei înfrângeri dureroase, dar care nu au influenţat prea mult şansele de a ne atinge obiectivul. Per total, nu a fost un tur perfect, dar a fost unul după care putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul legat de Cupa României, iar în campionat suntem în grafic. Am învăţat şi în perioada petrecută la Satu Mare că e mai dificil să te menţii pe locurile fruntaşe decât să ajungi acolo. Sunt fericit că echipa este în top, că e în poziţia de a se lupta pentru medalii atât în campionat, cât şi în Cupa României şi nu e puţin lucru să pot spune asta după doar un sezon şi jumătate petrecut aici.

– Credeţi că recenta schimbare a antrenorului a venit la momentul oportun?

– Este o întrebare grea. Din punctul meu de vedere se putea face schimbarea mai repede şi o să explic de ce: cu toţii, de la dl. Rector până la sponsori şi suporteri, ne dorim să scoatem maximum din echipa noastră. Din păcate, chiar dacă rezultatele ne arătau că echipa e în grafic, jocurile şi mai ales antrenamentele au început să ne indice semne, pe termen mediu şi lung, că nu suntem pe drumul cel bun. Cauzele ar fi multiple şi nu le putem dezbate acum, dar în ceea ce mă priveşte aş vrea să-i mulţumesc antrenorului Tomas Bilek pentru tot ce a făcut pentru CSU Alba Iulia şi în acelaşi timp, să spun că am schimbat pentru a avea un viitor mai de succes.

– Cum s-a ajuns la varianta Miroslav Popov?

– Altă variantă concretă nu a existat. Desigur, atât Dan Fleşeriu, cât şi Predrag Vasic sunt doi antrenori valoroşi, cu care am luat legătura, dar fără a le propune ceva, ambii se află sub contract cu echipele lor şi nu era corect să avem vreo discuţie, decât una prietenească. Cu Miroslav Popov trebuia să ne întâlnim în cadrul turneului de la Zenica, dar am aflat acolo că echipa sa, Hemofarm Vrsac se confruntă cu grave probleme financiare. Din clipa aceea am ţinut legătura, dar varianta a devenit de actualitate doar când situaţia cu Tomas Bilek şi plecarea lui a devenit clară.

– Credeţi că CSU Alba Iulia poate obţine o medalie la finalul campionatului?

– Sunt absolut convins că echipa, în formula actuală, îşi va îndeplini obiectivul la sfârşitul campionatului, iar acesta este clasarea în primele 4 echipe. Până la lupta efectivă pentru medalii mai sunt două luni de antrenamente şi muncă, jocul echipei va mai creşte în valoare şi atunci există şi această posibilitate. Să nu uităm însă că echipele din faţa noastră în clasament reprezintă sau au reprezentat România în Cupele Europene sezonul acesta, dispun de bugete mai mari şi lupta cu ele nu este una uşoară. Dar cred că odată ajunşi în semifinale orice este posibil şi putem ţinti sus de tot!

– Cât de posibilă ar fi desfăşurarea Final Four-ului Cupei României la Alba Iulia şi cât de mult ne-ar ajuta pe noi găzduirea partidelor, în ideea câştigării trofeului?

– Nu e de competenţa mea acest lucru. Evident că la Alba Iulia am avea şanse mai mari, dar desfăşurarea evenimentului, aici sau în altă parte, depinde de un complex de împrejurări, de la infrastructură până la licitaţia financiară. Vom vedea în cel mai scurt timp cui i se va atribui organizarea şi atunci vom putea să ne facem planuri concrete.

A consemnat Sorin STANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea