Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

ALBA IULIA: Taxele și impozitele nu au fost reduse la nivelul celor din 2012

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

*Proiectul de hotărâre prin care se propune revocarea HCL nr.2/2013 și menținerea impozitelor și taxelor locale la nivelul anului 2012 nu a  fost aprobat

Taxele și impozitele pe care le vor plăti albaiulienii rămân mărite cu 16,05%. Proiectul de hotărâre prin care se prevedea reducerea acestora la nivelul celor din 2012, semnat de liberalii Gabriel Pleșa, Simone Albani, Rareș Buglea, Daniel Zdrînc și Vasile Petric, social-democrații Crișan Vasile, Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan și de reprezentantul PPDD, Dorin Pocol nu a fost aprobat în ședința extraordinară de astăzi.

UPDATE 1: După aproape 45 de minute de discuţii privind formularea pe care trebuie să o aibă proiectul de hotărâre astfel încât să întrunească condiţiile legii s-a trecut la vot. Proiectul a fost aprobat numai de 10 consilieri (respectiv semnatarii proiectului) şi nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat. S-au abținut consilierii PDL Ioan Bogățan, Raul Tudorașcu, Pavel Popa, Iulius Viorel și Marius Presecan. Nu au participat la ședința extraordinară viceprimarii Dorin Șerdean (PPDD) și Paul Voicu (PDL) și consilierii democrat-liberali Marius Costinaș, Aurel Crișan, Mircea Ludoșan și Cornel Sandu.

UPDATE 2: Discuțiile purtate între consilieri nu au fost lipsite de declarații și acuzații. A avut loc chiar un schimb de cuvinte mai dur între consilierii Dorin Pocol și Gabriel Pleșa. Primul și-a acuzat colegii liberali că de foarte multe ori votul lor nu este în folosul cetățenilor, că au fost situații în care au votat doar ca să fie împotriva celor din opoziție. De asemenea, cu toate că a semnat proiectul de hotărâre pus în dezbatere astăzi, a dat de înțeles că ar fi de acord, totuși, ca taxele să rămână indexate cu 16,05% deoarece municipiul are nevoie de bani pentru a se dezvolta iar suma plătită în plus de albaiulieni este relativ mică.

În replică, liberalul Gabriel Pleșa a declarat că este intrigat de întoarcerea cu 180 de grade a reprezentantului PPDD și l-a acuzat că se poziționează ”la mijloc” din punct de vedere politic, doar ca să ”dea bine în fața presei”.

–––––––––––

Reamintim că hotărârea de indexare cu 16,05% (în raport cu inflația) – o obligație stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 1309/27 decembrie 2012 a fost adoptată în ședința extraordinară a CL Alba Iulia din 7 ianuarie 2013 iar la acea dată s-au abținut de la vot doar consilierii Gabriel Pleșa, Simone Albani, Rareș Buglea, Daniel Zdrînc și Vasile Crișan.

Știre încurs de actualizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia: Investiție de peste 32 de milioane de lei în corpul B. Durata de execuție a proiectului

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia: Investiție de peste 32 de milioane de lei în corpul B. Durata de execuție a proiectului Proiectul de Hotărâre, numărul 390 din 10 octombrie 2024,  privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, pentru obiectivul de investiții: „AMENAJARE SPAȚII CULTURALE MULTIFUNCȚIONALE ANSAMBLUL PALATUL PRINCIPILOR DIN ALBA IULIA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea