Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria din Ocna Mureș vrea să mențină taxele și impozitele la nivelul din 2012

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La Ocna Mureș, încasarea taxelor și impozitelor pe clădiri și terenuri pentru anul 2013 a fost amânată cu câteva zile, până la publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de Guvern care le permite primarilor să nu majoreze aceste ”dări”.

Consilierii locali s-au întrunit în această seară pentru a aproba un proiect de hotărâre inițiat de primarul Silviu Vințeler, prin care să se ia în considerare respectiva Ordonanță și să se mențină cuantumurile din anul 2012. Proiectul nu a fost, însă, aprobat din cauză că Ordonanța nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ne-am însușit Hotărârea de Guvern 1309 din 27 decembrie 2012 privind indexarea taxelor, impozitelor și amenzilor cu 16,05%, care a intrat în vigoare din acest an, însă am inițiat acest proiect de hotărâre bazându-ne pe Ordonanța dată astăzi de Guvern, care ne permite să nu aplicăm majorările. Din păcate nu am putut lua în considerare Ordonanța deoarece aceasta nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, astfel că am hotărât să amânăm încasările cu 2-3 zile și să revenim cu un nou proiect de hotărâre, într-o ședință extraordinară. Dacă și consilierii vor fi de acord și vor aproba proiectul de hotărâre, cetățenii nu vor fi nevoiți să plătească mai mult în acest an”, ne-a declarat Silviu Vințeler.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate

Bera Larisa

Publicat

în

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate Luni, 1 iulie 2024, SC APA CTTA SA Alba a anunțat programul de raționalizare al apei potabile, din cauza caniculei și implicit al consumului mare de apă. Zonele afectate sunt Unirea, Noșlac, Câlnic, Gârbova, Cricău, Tibru și Craiva. Citește și:  SC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea