Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Cultură Educație

Mereu Verde – un proiect al Kronospan dedicat mediului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Responsabilitatea socială este doar una dintre valorile majore promovate de compania Kronospan. Odată cu investiţiile în tehnologie de ultimă generaţie pentru protecţia mediului Kronospan a dezvoltat de-a lungul anilor o politică de responsabilitate socială transpusă în mai multe acţiuni de parteneriat cu societatea civilă, acţiuni care au vizat protecţia mediului. Toate acestea sunt reunite în cadrul proiectului Mereu Verde, care a debutat în anul 2008.
lSăptămâna curăţeniei la Sebeş
În cadrul proiectului Mereu Verde, Kronospan derulează în fiecare an, în colaborare cu instituţiile de învăţământ, proiecte de ecologizare. Eforturile celor implicaţi în aceste acţiuni au ca scop să sensibilizeze şi să conştientizeze cetăţenii, pentru a avea o mai mare grijă faţă de natură. În anii anteriori, la Sebeş, în cadrul proiectului Mereu Verde, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Naţional „Lucian Blaga” au fost ecologizate zona din apropierea Râpei Roşii, cea din jurul lacului de acumulare Oaşa sau Fântâna Împăratului – Alunei.
În acest an, proiectul a căpătat noi valenţe: Kronospan a dorit să implice în acţiunile de ecologizare întreaga comunitate şi de aceea a încheiat un parteneriat cu Primăria municipiului Sebeş, precum şi cu toate şcolile din oraş: Grupul Şcolar Industrial, Şcoala generală „Lucian Blaga” Lancrăm, Şcoala generală Petreşti, Şcoala nr.1 „Silviu Cărpinişianu”, Şcoala nr. 2 Sebeş, Şcoala generală nr. 4 – Mihail Kogălniceanu, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” şi Liceul cu Program Sportiv. Acţiunea s-a desfăşurat sub egida „Săptămâna curăţeniei” şi a reunit aproape 1.000 de elevi care s-au implicat pentru a colecta gunoaiele aruncate la întâmplare, dorind ca astfel să dea un exemplu întregii comunităţi în legătură cu necesitatea de a păstra un mediu curat. În fiecare zi, copiii s-au întâlnit cu reprezentanţii companiei Kronospan, luând parte la o lecţie deschisă pe tema grijii pe care trebuie să o avem fiecare dintre noi pentru un mediu curat, în cadrul reuniunii vorbindu-se de asemenea despre eforturile companiei pentru protecţia mediului. Adrian Băcilă, directorul de producţie al Kronospan a amintit: „istoria platformei pe care o ştiţi cu toţii a început în 1969, când la Sebeş a început producţia la combinatul de plăci. Din 2004, platforma a fost preluată de Kronospan, care în ultimii ani şi-a intensificat eforturile în vederea protejării mediului. Ceea ce trebuie să ştiţi cu toţii este faptul că prin activitatea fabricii Kronospan de la Sebeş, în fiecare lună sunt salvaţi de la tăiere 20.000 de copaci. Şi asta pentru că Kronospan Sebeş foloseşte în procesul de producţie doar deşeurile lemnoase care rămân în pădure sau cele de la alte fabrici din industria lemnului. Vă invităm să învăţăm împreună ce înseamnă protecţia mediului, ce înseamnă păstrarea unui mediu curat. Ne arătăm deschiderea pentru a învăţa de la dumneavoastră – comunitatea – cum putem să ne îmbunătăţim performanţele de mediu şi în acelaşi timp vă invităm ca împreună să ne implicăm în acţiuni de acest fel pentru un oraş curat şi frumos”. Oana Bodea, manager PR Kronospan, ne-a declarat: „Proiectul Mereu Verde are ca scop principal responsabilizarea tinerilor pentru păstrarea unui mediu curat. Ne dorim să contribuim astfel la crearea unor generaţii viitoare responsabile faţă de mediul înconjurător. Copiii s-au implicat cu entuziasm, am avut chiar situaţii în care au atras atenţia unor adulţi, pe stradă, să nu mai arunce gunoaie la întâmplare. Le mulţumim partenerilor noştri pentru implicarea în proiect”. În cadrul acţiunii care s-a desfăşurat timp de o săptămână, copiii au adunat 250 de saci de gunoaie, de 120 de litri fiecare.
lAcţiuni de împădurire
Un alt important obiectiv al Proiectului Mereu Verde este acela ca societatea Kronospan să susţină un management durabil al pădurilor. Astfel, de la debutul proiectului şi până în prezent, în fiecare primăvară Kronospan a susţinut ample acţiuni de împădurire prin care până acum au fost plantaţi peste 100.000 de puieţi. Anul acesta, Kronospan a împădurit 5 ha la Braşov, în zona Zănoaga şi alte 5 ha la Sebeş, în zona Cărări. Acţiunile de împădurire s-au desfăşurat cu sprijinul autorităţilor locale şi al voluntarilor din cadrul companiei şi de la diferite unităţi de învăţământ. Aşa cum ne-a declarat Oana Bodea, manager PR Kronospan, „acţiunile de împădurire sunt o componentă importantă a politicii Kronospan de responsabilitate socială. În fiecare an desfăşurăm asemenea acţiuni importante prin care dorim să sensibilizăm opinia publică în legătură cu necesitatea de a proteja pădurea, de a o păstra pentru generaţiile viitoare”.
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea