Rămâi conectat

Ştirea zilei

Herman Engelhardt – cel mai mare teolog al Americii a rămas uluit de frumuseţea noii Cetăţi Alba Carolina

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina a fost vizitată la sfârşitul săptămânii trecute de un oaspete deosebit. Este vorba despre domnul prof. univ. dr. Herman Tristram Engelhardt jr., de la Universitatea Rice din Texas, Statele Unite ale Americii, considerat unul dintre fondatorii bioeticii americane şi unul dintre cei mai importanţi teoreticieni ai bioeticii creştine. Personalitate de talie mondială în lumea teologică, profesorul Herman Tristram Engelhardt a fost prezent la Alba Iulia cu ocazia Simpozionului Teologic Internaţional „Familie, filantropie şi etică socială. Parteneriatul Stat-Biserică în asistenţa socială”, cu acest prilej fiindu-i decernat şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
La finalul programului de vineri, însoţit fiind de către pr. Emil Jurcan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi doamna Corinna Delkeskamp-Hayes din Frankfurt, profesorul Engelhardt a dorit să viziteze Cetatea din oraşul nostru mai ales pentru că a aflat despre frumuseţea ei şi despre monumentele deosebit de importante pe care le adăposteşte.
Profesorul Engelhardt a fost uimit de la început de frumuseţea Porţii de Sud a Castrului roman, care la acea oră beneficia şi de o lumină deosebit de caldă dată de soarele după-amiezii şi a remarcat importanţa restaurării şi punerii în valoare a acestor vestigii care vorbesc despre trecutul nostru: „Remarc strategia foarte eficientă de abordare a Cetăţii pe Trasee turistice. Aici, unde mă aflu acum, observ cum aţi scos în evidenţă zidurile celor trei cetăţi care au existat aici şi în mod special această poartă a Castrului Roman, care arată excepţional. Cred că aici la Alba Iulia aveţi într-adevăr o comoară, un loc unic în România; Cetatea aceasta militară aş putea spune că poate fi la fel de spectaculoasă ca şi Grand Canion din SUA, iar acest lucru vă poate ajuta să atrageţi turişti din întreaga lume”, a declarat domnul profesor Herman Engelhardt. Totodată, acesta a ţinut să aprecieze şi faptul că astfel de investiţii se fac din surse extra-bugetare, respectiv din fonduri europene, astfel încât bugetul local nu resimte o presiune bugetară.
Evident, vizitatorii din ultima perioadă demonstrează o dată în plus faptul că Cetatea Alba Carolina poate fi o atracţie de talie naţională şi internaţională, dar şi faptul că administraţia publică locală a gândit foarte bine strategia dezvoltării turistice a oraşului.
La finalul vizitei, domnul Cosmin Suciu reprezentantul SC Grup Corint şi cel care a asigurat de altfel şi ghidajul înalţilor oaspeţilor, a declarat: „Ne bucurăm pentru faptul că în ultima perioadă, Cetatea Alba Carolina găzduieşte evenimente de o importanţă deosebită pentru Alba Iulia şi este vizitată de personalităţi din întreaga lume. A fost o onoare pentru mine de a fi ghid pe Traseul Celor Trei Fortificaţii, pentru unul dintre cei mai mari teologi ai Americii, care s-a arătat încântat de ceea ce a văzut aici. Iată că Cetatea din Alba Iulia reprezintă cu adevărat o atracţie, iar ambasadorii ei sunt tot mai mulţi de la o zi la alta.”

 

Despre SC Grup Corint SA
SC Grup Corint SA este o companie cu capital privat românesc înfiinţată în anul 1991, în judeţul Alba. SC Grup Corint SA este Antreprenorul General al lucrărilor care se derulează în Cetatea Bastionară de tip Vauban, datând din sec. XVIII, lucrări care vor aduce beneficii importante economice şi turistice municipalităţii din Alba Iulia. SC Grup Corint SA este un punct de referinţă la nivel naţional în restaurarea monumentelor istorice, având în prezent peste 40 de monumente restaurate printre care amintim: Castelul Huniazilor din Hunedoara, Cazinoul Sinaia, Mănăstirea Sinaia, Turnul Ştefan din Baia Mare, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” – Slobozia, Castelul Haşdeu etc.
Informaţii oferite de biroul de presă al Grup Corint SA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea