Rămâi conectat

Politică Administrație

Nicolaie Moldovan – singurul candidat care are curaj să-și asume rolul de city manager al municipiului Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Nicolaie Moldovan, șeful Serviciului Proiecte Comunitare din subordinea Primăriei Alba Iulia este singurul candidat înscris la concursul pentru ocuparea postului de city manager al municipiului, după cum a confirmat reprezentantul administrației locale.

Înființarea acestui post a fost propusă de primarul Mircea Hava și aprobată de Consiliul local în ședința din 9 iulie. Concursul se va desfășura în luna octombrie și va consta dintr-o probă scrisă și un interviu.

Necesitatea implementării unui post de city-manager la Alba Iulia – în România este consacrat termenul de administrator public pentru ceea ce reprezintă termenul de city-manager în majoritatea țărilor europene -, nu a venit, după cum ar putea crede unii, în urma unui context politic ci în urma unei dinamici care se regăsește la nivelul întregii țări privitor la tot ce înseamnă performanța și profesionalizarea în administrația publică. În ceea ce privește Alba Iulia, acest post de city-manager va întări echipa administrativă, echipa managerială. Știm foarte bine că atât primarul cât și viceprimarii sunt rezultatul managerial al primăriei întrunit în urma unui sufragiu. Administratorul public nu este un post de conducere determinat în urma unui vot ci în urma unui concurs la care a avut libertatea să se înscrie absolut oricine s-a regăsit în cerințele acestei funcții și este creionat ca un profesionist care nu face altceva decât conduce și coordoneazîă activități specifice pentru care a fost scos la concurs acest post. În România, în momentul de față sunt aproximativ 100 de astfel de administratori publici. Tendințele sunt de creștere a asumării acestui rol în majoritatea administrațiilor publice din reședințele de județ și nu numai, pentru că oricine vizează performanța întrezărește această posibilitate de a completa echipa administrativă cu profesioniști. Postul a fost scos la concurs cu acordul Consiliului Local care a aprobat și atribuțiile city-managerului, atribuții ce vor fi asumate de cel care va candida și probabil va obține acest post în luna octombrie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer.

În ceea ce-l privește pe unicul candidat pentru acest post, acesta este pregătit să îndeplinească cerințele vizate de administrația locală între care prioritare sunt: supravegherea derulării proiectelor europene – intervalul de finanțare următor fiind o prioritate pentru municipiu, păstrarea relațiilor internaționale cu orașele înfrățite dar și implementarea unor proiecte economice și culturale cu alte orașe din Europa și chiar de pe alte continente, observarea și îmbunătățirea relației cu localitățile învecinate, efectuarea de studii, prognoze și găsirea de oportunități de dezvoltare economică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea