Rămâi conectat

Actualitate

Peste 100 de jandarmi la Târgul de fete de pe Muntele Găina

Bogdan Presecan

Publicat

în

În perioada 21 – 22 iulie a.c. Jandarmeria Alba va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor cultural artistice priejuite de Târgul de fete de pe Muntele Găina, ediţia 2012.

Aproximativ 100 de jandarmi vor acţiona în comuna Avram Iancu şi în zona Muntelui Găina cu misiunea de a proteja participanţii la cea mai mare sărbătoare etnoculturală românească în aer liber, a preveni încălcarea actelor normative în vigoare şi, la nevoie, a asigura o intervenţie rapidă pentru combaterea faptelor antisociale sau a altor acţiuni care pot afecta liniştea şi ordinea publică.

 

 

Supunem atenţiei celor care vor participa la acestă sărbătoare că este necesar să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

În plus, recomandăm participanţilor să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate, să fie echipaţi adecvat (bocanci, un rucsac cu strictul necesar), să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate. Totodată, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandăm să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

În plus, reamintim faptul că încălcarea prevederilor legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, poate atrage răspunderea disciplinară, contravenţională, civilă sau penală, a organizatorilor sau a persoanelor fizice, fiind prevăzute sancţiuni contravenţionale de la 1.000 la 10.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție Salvamont Alba pentru recuperarea cadavrului găsit în Poiana Vadului

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție Salvamont Alba pentru recuperarea cadavrului găsit în Poiana Vadului Salvamont Alba, acționează în sprijinul poliției române pentru evacuarea unei persoane decedate în zona greu accesibilă la Vadu Moților -Poiana Vadului. Salvamont Alba participă cu trei salvatori montani și un voluntar. Citește și: FOTO | CADAVRUL unei persoane descoperit de Jandarmii Montani Arieșeni în afara […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea