Rămâi conectat

Curier Județean

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cât de cald va fi și cât va ploua în Transilvania

Bogdan Presecan

Publicat

în

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitaţiilor ce se vor produce in intervalul 11-24 iulie, in fiecare regiune a tarii.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de apariţie a precipitaţiilor.

În Transilvania valorile termice vor avea variaţii nesemnificative pana in data de 16 iulie, apoi răcirea treptata va determina medii ale temperaturilor maxime de 22-24 de grade, pana spre finalul celei de-a doua decade a lunii iulie. Spre finalul intervalului, vremea va redeveni călduroasă.

In intervalul 15-18 iulie probabilitatea de precipitaţii va fi semnificativa si, pe arii restrânse, sunt posibile averse importante cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului si căderi de grindina.

La munte vremea va fi in general calda, exceptând perioada 16-19 iulie, când valorile termice vor marca a scădere. In acelaşi interval, instabilitatea atmosferica va fi destul de accentuata, sunt de aşteptat averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului si căderi de grindina. Pe arii restrânse, cantităţile de apa pot fi importante.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Polițiștii din Alba, pe urmele șoferilor alcoolizați în weekend: Trei bărbați s-au ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii din Alba, pe urmele șoferilor alcoolizați în weekend: Trei bărbați s-au ales cu dosar penal Polițiștii din Alba sunt pe urmele șoferilor alcoolizați în weekend. Trei bărbați s-au ales cu dosar penal în urma verificărilor în trafic. Citește și: Adolescent de 18 ani, din Brad, REȚINUT de polițiști după ce ”și-a făcut de cap” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea