94% dintre tinerii din România folosesc zilnic internetul, au toleranță scăzută și sunt complet dezinteresați de participarea socială
Tânăra generație din România se confruntă cu un nivel scăzut de toleranță și pare să fie tot mai puțin interesată de implicarea în viața socială. În același timp, încrederea în presă este în declin, cu mulți oameni punând mai multă încredere în știrile distribuite de prietenii lor pe rețelele de socializare.
Conform datelor prezentate în cadrul Festivalului Național de Teatru, tinerii, persoanele cu nivel educațional redus și cele cu venituri modeste sunt mai susceptibile să nu aibă încredere în informațiile prezentate de mass-media. În schimb, persoanele care participă la evenimente culturale, atât cele publice, cât și cele private, manifestă un nivel mai înalt de încredere socială față de toate categoriile de persoane vizate.
Rezultatele Barometrului de Consum Cultural arată că 94% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani utilizează internetul zilnic, însă manifestă o toleranță scăzută și sunt puțin interesați de angajamentul social sau civic. De asemenea, sunt mai puțin toleranți față de anumite categorii sociale.
În ceea ce privește activitățile culturale desfășurate în spațiul privat, datele arată o creștere semnificativă a consumului de conținut audio-vizual. Consumul de muzică a crescut la 96% în 2022, față de 85% în 2019, în timp ce vizionarea programelor TV online a crescut la 97% în 2022, față de 92% în 2019.
De asemenea, utilizarea internetului a crescut la 85% în 2022, față de 70% în 2019, iar procentul utilizării rețelelor de socializare a ajuns la 88% în 2022, față de 79% în 2019.
În ceea ce privește activitățile online, s-au înregistrat creșteri semnificative. Un număr de 26% dintre respondenți au cumpărat cărți, CD-uri, bilete la teatru și bilete la evenimente culturale în 2022, față de 16% în 2019. De asemenea, 51% dintre respondenți au vizionat filme sau programe TV online, precum Netflix, HBO GO, Voyo etc., față de 27% în 2019. În plus, vizitarea website-urilor muzeelor, bibliotecilor, festivalurilor, teatrelor și paginilor cu evenimente culturale a crescut la 40% în 2022, comparativ cu 12% în 2019.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în 20 octombrie 2024, în Transilvania și la munte: Urmează temperaturi de vară, apropiate de 30 de grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în 20 octombrie 2024, în Transilvania și la munte: Urmează temperaturi de vară, apropiate de 30 de grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 7 – 20 octombrie 2024. Potrivit specialiştilor ANM, în următoarele zile […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
6 octombrie: Sfântul Apostol Toma, patronul arhitecţilor, zidarilor şi al pietrarilor, dar și ocrotitorul întârziaților
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 octombrie 1918: Declaraţia de independenţă a Transilvaniei este citită în Parlamentul ungar de la Budapesta de Alexandru Vaida-Voievod
-
Opinii - Comentariiacum o zi
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei sărbătorită în întreaga lume