Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

94% dintre tinerii din România folosesc zilnic internetul, au toleranță scăzută și sunt complet dezinteresați de participarea socială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

94% din tinerii din România folosesc zilnic internetul, au toleranță scăzută și sunt complet dezinteresați de participarea socială

Tânăra generație din România se confruntă cu un nivel scăzut de toleranță și pare să fie tot mai puțin interesată de implicarea în viața socială. În același timp, încrederea în presă este în declin, cu mulți oameni punând mai multă încredere în știrile distribuite de prietenii lor pe rețelele de socializare.

Conform datelor prezentate în cadrul Festivalului Național de Teatru, tinerii, persoanele cu nivel educațional redus și cele cu venituri modeste sunt mai susceptibile să nu aibă încredere în informațiile prezentate de mass-media. În schimb, persoanele care participă la evenimente culturale, atât cele publice, cât și cele private, manifestă un nivel mai înalt de încredere socială față de toate categoriile de persoane vizate.

Rezultatele Barometrului de Consum Cultural arată că 94% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani utilizează internetul zilnic, însă manifestă o toleranță scăzută și sunt puțin interesați de angajamentul social sau civic. De asemenea, sunt mai puțin toleranți față de anumite categorii sociale.

În ceea ce privește activitățile culturale desfășurate în spațiul privat, datele arată o creștere semnificativă a consumului de conținut audio-vizual. Consumul de muzică a crescut la 96% în 2022, față de 85% în 2019, în timp ce vizionarea programelor TV online a crescut la 97% în 2022, față de 92% în 2019.

De asemenea, utilizarea internetului a crescut la 85% în 2022, față de 70% în 2019, iar procentul utilizării rețelelor de socializare a ajuns la 88% în 2022, față de 79% în 2019.

În ceea ce privește activitățile online, s-au înregistrat creșteri semnificative. Un număr de 26% dintre respondenți au cumpărat cărți, CD-uri, bilete la teatru și bilete la evenimente culturale în 2022, față de 16% în 2019. De asemenea, 51% dintre respondenți au vizionat filme sau programe TV online, precum Netflix, HBO GO, Voyo etc., față de 27% în 2019. În plus, vizitarea website-urilor muzeelor, bibliotecilor, festivalurilor, teatrelor și paginilor cu evenimente culturale a crescut la 40% în 2022, comparativ cu 12% în 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea