94.000 de euro, suma imensă plătită de primăria Cluj Napoca pentru un apartament cu destinaţie de locuinţă socială

Paul Voicu - Primar 2020

94.000 de euro, suma imensă plătită de primăria Cluj Napoca pentru un apartament cu destinaţie de locuinţă socială

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, miercuri, achiziţionarea primului apartament de către primărie de pe piaţa liberă, care va fi folosit ca locuinţă socială. Acesta are patru camere şi costă peste 94.000 de euro.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, miercuri, în şedinţa Consiliului Local că apartamentul va fi pus la dispoziţie în 30 de zile de la efectuarea plăţii.

ELIT

„Printr-o hotărâre din iunie 2019, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat declanşarea procedurii de achiziţie, de pe piaţa liberă, a unor imobile cu destinaţia de locuinţe sociale. Comisia de negociere a constatat că a fost depusă o singură ofertă, a unei familii care vrea să vândă municipalităţii un apartament cu patru camere într-un bloc din cartierul Mănăştur, cu o suprafaţă de aproape 80 de metri pătraţi.

Preţul final convenit cu vânzătorul este de 94.400 de euro, apartamentul urmând să fie pus la dispoziţie în 30 de zile de la efectuarea plăţii. Este primul astfel de apartament cumpărat de Primăria Cluj-Napoca şi care va avea ca destinaţie locuinţă socială, urmând să fie inclus în inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului. Este un început, după ce Consiliul Local a aprobat în unanimitate cumpărarea apartamentului”, au spus sursele citate.

Mihail David - 2020

Primăria Cluj-Napoca acordă anual, în medie, 15 locuinţe sociale, în condiţiile în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an. Prin achiziţionarea de locuinţe disparate autorităţile vor să evite apariţia unor blocuri sau cartiere întregi de locuinţe sociale dedicate în exclusivitate grupurilor vulnerabile.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

O altă măsură luată de Primăria Cluj-Napoca, în vederea sprijinirii grupurilor vulnerabile, a fost acordarea de subvenţii pentru chirie persoanelor sau familiilor care se află în risc de marginalizare.

Primarul Emil Boc a declarat, la rândul său, că Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziţie 2 milioane de euro pentru cumpărarea de apartatamente de pe piaţa liberă şi 500.000 de euro pentru plata chiriilor.

„Deja sunt 31 de cazuri de plată a chiriei subvenţionate în municipiul Cluj-Napoca. Ar trebui ca parlamentarii să elaboreze un proiect de lege care să dea posibilitatea cumpărării locuinţelor de pe piaţa liberă şi din zona metropolitană”, a spus Boc.

sursa: zf.ro

1 comentariu

Eu 17 octombrie 2019 at 5:44

Jaf pe fata,nu pot sa cred.Si culmea,are si justificare jaful.Dar daca boc era din alt partid,ce se mai scria?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...