Rămâi conectat

Curier Județean

9-11 august: Festivalul Internațional de Folclor, a VII-a ediție, la Aiud. Trei zile pline de spectacole, cu invitați din 9 țări, în Piața ”Dr. Constantin Hagea”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 9  – 11 august 2017, în Piața ”Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud, se va desfășura cea de a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor. Pe parcursul celor 3 zile, publicul aiudean se va putea bucura de spectacole de muzică și dans din folclorul național și internațional, în acest an anunțându-și participarea, alături de ansambluri din România, ansambluri folclorice din 8 țări: Costa Rica, Indonezia, Israel, Mexic, Paraguay, Polonia, Serbia și Ucraina.

Festivalul va debuta miercuri, 9 august 2017, începând cu ora 18:00, cu impresionanta paradă a costumelor populare, la care aiudenii sunt invitați să participe activ. Parada se va desfășura pe următorul traseu: Primăria municipiului Aiud – strada Ion Creangă – cartierul Micro – strada Stadionului (fosta brutărie) – Piața ”Dr. Constantin Hagea. În fiecare seară, pe scena festivalului vor urca toate ansamblurile folclorice pentru a-și prezenta porturile, dansurile populare și obiceiurile specifice fiecărei țări participante, organizatorii pregătind, la fel ca anul trecut, numeroase surprize pentru publicul aiudean.

Evenimentul se va încheia vineri, 11 august 2017, cu un spectacol de gală în cadrul căruia vor fi înmânate cupe și diplome de participare tuturor ansamblurilor.

Organizatorii Festivalului Internațional de Folclor sunt Primăria și Consiliul Local Aiud, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”  Aiud, Centrul de Cultură – Alba „Augustin Bena”  și Consiliul Județean Alba.

Potrivit organizatorilor, în urma sondajului organizat anul trecut cu privire la durata Festivalului Internațional de Folclor, majoritatea aiudenilor au apreciat că evenimentul ar trebui să dureze trei zile. Conducerea Primăriei municipiului Aiud a propus Primăriei orașului Ocna Mureș organizarea în parteneriat a acestui eveniment, astfel încât durata integrală să fie de 6 zile, câte 3 zile în fiecare localitate.

Citiți și 6-11 august: Festivalul Internațional de Folclor, la Ocna Mureș și Aiud. Ansambluri din 10 țări, pe scena ediției din 2017. PROGRAMUL spectacolelor

”Invităm aiudenii să se bucure în fiecare seară de folclor autentic, dorindu-ne să demonstrăm că suntem o comunitate care știe să păstreze și să promoveze obiceiurile și tradițiile autentice„, transmit reprezentanții primăriei Aiud.                     

foto: arhiva 2016


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea