80% din mașinile second hand înmatriculate în România au kilometrajul falsificat. Vânzătorii incorecți, pedepsiți cu amendă sau închisoare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Specialiștii din domeniul auto estimează că aproximativ 80% din mașinile second hand, au kilometrajul falsificat. Dacă o mașină care tocmai a fost adusă din străinătate „arată impecabil”, are puțini kilometri, un preț bun și vă face cu ochiul, nu vă bucurați că ați pus mâna pe un chilipir. Până nu o verificați, aveți toate șansele să vă înșelați. 

 

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Aproximativ 80 % dintre mașinile second hand înmatriculate în România se confruntă cu două falsificări grave care influențează prețul. Primul este numărul real de kilometri și al doilea este numărul real de avarii” – președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente, Cristian Munteanu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Un proiect de lege depus la Camera Deputaților încearcă să facă ordine în domeniul vânzărilor auto și să-i pedepsească pe vânzătorii de mașini puși pe înșelăciuni.

Potrivit acestuia, vânzătorii incorecți ar putea fi acuzați de fals în declarații și ar putea primi fie o amendă, fie ar putea sta după gratii maximum doi ani. Mai mult decât atât, proiectul îi va obliga pe proprietari să completeze în talon numărul real de kilometri parcurşi până la momentul vânzării.

Specialiștii ne recomandă ca înainte de a cumpăra o mașină, să chemem un mecanic de încredere care să o verifice. Altfel, riscăm să platim cu 20-30% mai mult decât prețul real.

„O mașină care a fost grav avariată și căreia i-au sărit airbagurile…aceste airbaguri nu mai sunt montate. Ea este vândută fără niciun fel de probleme, iar în cazul unui viitor accident, Doamne ferește, acel șoferi și pasagerii vor avea parte de o moarte sigură. Asta pentru că niște samsari iresponsabili vor să facă profituri mult mai mari decât ar fi trebuit” – Cristian Munteanu.

În acest an au fost înmatriculate până acum aproape 380 de mii de mașini la mâna a doua din import., după cum arată datele oficiale.

Sursa: stiri.tvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419