Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

8 noiembrie: O nouă activitate a cercului literar „SF, Fantasy & Horror Club Alba”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri 8 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc întâlnirea clubului literar „SF, Fantasy & Horror Club Alba”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Temă fixată pentru activitatea lunii noiembrie este „Civilizația subacvatică” iar întâlnirea se va desfășura virtual pe platforma Discord și le va da prilejul celor prezenți să discute, să scrie, să deseneze și să lectureze pasaje interesante din cărțile citite. În această atmosferă de discuții și creație, bibliotecara Luiza Pop va prezenta câteva volume din colecția Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cărți ce aparțin acestor genuri literare. Cercul se va încheia cu stabilirea temei pentru luna următoare.

Proiectul 3.20 SF, Fantasy & Horror Club Alba este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și este deschis tuturor cititorilor și creatorilor care vor să-și petreacă timpul alături de alți pasionați ai aceluiași gen literar.

Scriitorul Lucian Dragoș Bogdan s-a născut pe 16 iulie 1975 în Alba Iulia. Încă de mic a fost pasionat de desen şi la şase ani a realizat prima bandă desenată. În 1987 a scris povestirea „Triunghiul Bermudelor”, pe care a trimis-o la concursul de proză SF organizat de „Almanahul copiilor”. La finalul anului 1988 și-a creat o revistă proprie, Galacticus, care conţinea povestiri, benzi desenate şi articole ştiinţifice. Revista a ajuns până la numărul 24.

La finalul verii anului 1990 a scris „Experimentul” o povestire care în 1991, împreună cu „Triunghiului Bermudelor” şi încă două povestiri aveau să intre în topurile concursului „Best” din cadrul emisiunii „Start spre extraordinar” a postului de radio România Tineret.

În 1991 a publicat „Triunghiul Bermudelor” în nr. 17 al ziarului local „Alba Forum”. Din anul 1992 începe o susținută activitate literară, publicând povestiri și romane atât pe site-uri de profil cât și letric. Începând cu 12 martie 2019, Lucian Dragoș Bogdan coordonează clubul literar „SF, Fantasy & Horror Club Alba ” Al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Link-ul de conectare este https://dsc.gg/sffhca și va fi transmis la ora 17:30.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | S-au copt primele cireșe în Alba Iulia, mai repede ca în alți ani. Cât este prețul în piață?

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO | S-au copt primele cireșe în Alba Iulia, mai repede ca în alți ani. Cât este prețul în piață? Primele cireșe s-au copt în Alba Iulia, după săptămâni de soare și căldură, în special primele două săptămâni de la începutul lunii aprilie. Mai mult decât atât, acestea au apărut și în piață, prețul unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea