Rămâi conectat

Actualitate

77 de operatori în agricultura ecologică a judeţului Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În judeţul Alba au fost înregistraţi 77 de operatori în agricultura ecologică, din care 67 de producători agricoli şi anume 49 de apicultori, 7 crescători de animale, un viticultor, 4 crescători de melci şi 6 operatori în flora spontană şi fructe de pădure. Declaraţia a fost făcută de Corneliu Georgescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Alba, pe baza raportului de activitate pe anul 2011 al DAJ Alba.
De altfel, pe linia promovării produselor ecologice şi creşterea gradului de valorificare al acestora, DAJ Alba a sprijinit producătorii în agricultura ecologică pentru depunerea cererilor pentru subvenţia acordată operatorilor în conversie, conform HG nr.759/2010. De asemenea, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană a promovat produsele tradiţionale, prin participarea producătorilor atestaţi la târgurile de produse tradiţionale desfăşurate în incinta Alba Mall: „Oktoberfest”, „Târg de Produse Tradiţionale şi Obiceiuri de Crăciun”. Totodată, la Alba Iulia, în apropierea Pieţei Cetate, s-a deschis magazinul „La Băcănie” al Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale „Alba – Transilvania”, iar membrii asociaţiei au participat la seminarul cu tema „Promovarea produselor tradiţionale prin branduri transilvane”, organizat de MADR şi DAJ Sibiu.
DAJ Alba s-a implicat şi în promovarea produselor tradiţionale prin participarea producătorilor atestaţi la târgurile de produse tradiţionale „Gustos de Alba”, „Agraria” Cluj, Dumbrava Sibiului, Zlatna, „Apulum Agraria” şi la piaţa volantă săptămânală din Alba Iulia. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea