77 de operatori în agricultura ecologică a judeţului Alba

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    În judeţul Alba au fost înregistraţi 77 de operatori în agricultura ecologică, din care 67 de producători agricoli şi anume 49 de apicultori, 7 crescători de animale, un viticultor, 4 crescători de melci şi 6 operatori în flora spontană şi fructe de pădure. Declaraţia a fost făcută de Corneliu Georgescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Alba, pe baza raportului de activitate pe anul 2011 al DAJ Alba.
De altfel, pe linia promovării produselor ecologice şi creşterea gradului de valorificare al acestora, DAJ Alba a sprijinit producătorii în agricultura ecologică pentru depunerea cererilor pentru subvenţia acordată operatorilor în conversie, conform HG nr.759/2010. De asemenea, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană a promovat produsele tradiţionale, prin participarea producătorilor atestaţi la târgurile de produse tradiţionale desfăşurate în incinta Alba Mall: „Oktoberfest”, „Târg de Produse Tradiţionale şi Obiceiuri de Crăciun”. Totodată, la Alba Iulia, în apropierea Pieţei Cetate, s-a deschis magazinul „La Băcănie” al Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale „Alba – Transilvania”, iar membrii asociaţiei au participat la seminarul cu tema „Promovarea produselor tradiţionale prin branduri transilvane”, organizat de MADR şi DAJ Sibiu.
DAJ Alba s-a implicat şi în promovarea produselor tradiţionale prin participarea producătorilor atestaţi la târgurile de produse tradiţionale „Gustos de Alba”, „Agraria” Cluj, Dumbrava Sibiului, Zlatna, „Apulum Agraria” şi la piaţa volantă săptămânală din Alba Iulia. (R.G.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419