Rămâi conectat

Curier Județean

74 de unități de învățământ nu dețin autorizație sanitară de funcționare. Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a dispus controale la unitățile de învățământ din județ în vederea pregătirii începerii în condiții optime a noului an școlar.

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a dispus controale la unitățile de învățământ din județ în vederea pregătirii începerii în condiții optime a noului an școlar. 74 de unități de învățământ nu dețin autorizație sanitară de funcționare

În conformitate cu prevederile Ordinului Prefectului Județului Alba nr. 327 din 27.08.2018, echipe mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba şi Direcţiei de Sănătate Publică Alba,  au efectuat în perioada 28 august – 07 septembrie 2018,  controale la un număr de 61 unităţi şcolare neautorizate din județ – grădiniţe cu program normal, şcoli primare şi gimnaziale, pentru verificarea respectării normelor igienico-sanitare în vigoare.

În urma acțiunilor de verificare, s-au constatat deficienţe în special, în asigurarea condiţiilor de igienă în şcoli, fapt cauzat de:

  • lipsa apei curente şi a grupurilor sanitare corespunzătoare;
  • grupuri sanitare necorespunzătoare situate în exteriorul clădirilor;
  • sistem interior de iluminat deficient, care prezintă risc de accident;
  • grupuri sanitare comune pentru grădiniţă şi şcoală gimnazială;
  • infrastructură deficitară sau lipsă (sistem de canalizare şi apă inexistent, lipsă fose septice).

În Procesele verbale de control întocmite au fost dispuse măsuri și termene de remediere a deficiențelor constatate.

Precizăm faptul că la nivelul județului Alba, în anul școlar 2018-2019 un număr de 74 de unități de învățământ nu dețin autorizație sanitară de funcționare; în aceste instituții școlare învață un procent de aproximativ 1,7% din numărul total de elevi.

Dintre unitățile neautorizate, 14 unități nu au aprobat Planul de școlarizare pentru anul școlar 2018-2019 iar 27 instituții de învățământ se află în proces de reabilitare în vederea autorizării din punct de vedere sanitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea