// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

74 de unități de învățământ nu dețin autorizație sanitară de funcționare. Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a dispus controale la unitățile de învățământ din județ în vederea pregătirii începerii în condiții optime a noului an școlar.

Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a dispus controale la unitățile de învățământ din județ în vederea pregătirii începerii în condiții optime a noului an școlar. 74 de unități de învățământ nu dețin autorizație sanitară de funcționare

În conformitate cu prevederile Ordinului Prefectului Județului Alba nr. 327 din 27.08.2018, echipe mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba şi Direcţiei de Sănătate Publică Alba,  au efectuat în perioada 28 august – 07 septembrie 2018,  controale la un număr de 61 unităţi şcolare neautorizate din județ – grădiniţe cu program normal, şcoli primare şi gimnaziale, pentru verificarea respectării normelor igienico-sanitare în vigoare.

În urma acțiunilor de verificare, s-au constatat deficienţe în special, în asigurarea condiţiilor de igienă în şcoli, fapt cauzat de:

  • lipsa apei curente şi a grupurilor sanitare corespunzătoare;
  • grupuri sanitare necorespunzătoare situate în exteriorul clădirilor;
  • sistem interior de iluminat deficient, care prezintă risc de accident;
  • grupuri sanitare comune pentru grădiniţă şi şcoală gimnazială;
  • infrastructură deficitară sau lipsă (sistem de canalizare şi apă inexistent, lipsă fose septice).

În Procesele verbale de control întocmite au fost dispuse măsuri și termene de remediere a deficiențelor constatate.

Precizăm faptul că la nivelul județului Alba, în anul școlar 2018-2019 un număr de 74 de unități de învățământ nu dețin autorizație sanitară de funcționare; în aceste instituții școlare învață un procent de aproximativ 1,7% din numărul total de elevi.

Dintre unitățile neautorizate, 14 unități nu au aprobat Planul de școlarizare pentru anul școlar 2018-2019 iar 27 instituții de învățământ se află în proces de reabilitare în vederea autorizării din punct de vedere sanitar.

Facebook