Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

69,47 la sută dintre fermieri au depus cererile de subvenţie pe suprafaţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fermierii trebuie să se prezinte la centrele locale ale APIA în ziua în care au fost planificaţi şi cu documentele menţionate în invitaţie

    De la 1 martie până la această dată 69,47 la sută dintre fermierii care au depus anul trecut cereri de subvenţie pe suprafaţă şi-au înregistrat deja dosarele pentru a primi banii europeni şi în campania 2012. „Pentru a evita aglomeraţia, le solicităm fermierilor să respecte programarea şi să se prezinte la centrele locale ale APIA cu documentele menţionate în invitaţia primită din partea noastră”, a declarat Felicia Hondola, directorul APIA Alba.
Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la centrele APIA până la data de 15 mai, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse după data de 15 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs. Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul. Pot fi selectate la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.
De asemenea, solicitantul trebuie să respecte bunele condiţii agricole şi de mediu (GAEC) şi cerinţele legale în materie de gestionare (SMR) pe toată suprafaţa fermei. Fermierii deja înregistraţi la APIA în campanile precedente care intenţionează să solicite sprijin pe suprafaţă în anul 2012 pot depune electronic cererea prin intermediul aplicaţiei IPA Online. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea