Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Curier Județean

66 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în Blaj: Primăria a depus o cerere de finanțare prin AFM

Ziarul Unirea

Publicat

în

66 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în Blaj: Primăria a depus o cerere de finanțare prin AFM

Primăria municipiului Blaj a depus, în data de 14 noiembrie 2022, prin Administrația Fondului pentru Mediu, o cerere de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice de putere normală în municipiul Blaj, județul Alba”.

„Este despre vorba despre 66 de stații de încărcare, care vor fi amplasate pe raza întregului oraș. În acest sens, am solicitat o finanțare nerambursabilă de 3,9 milioane lei, valoarea totală a proiectului (cheltuieli eligibile + cheltuieli neeligibile) fiind de 4,3 milioane lei.

Avem mari șanse să obținem această finanțare, în condițiile în care proiectul nostru se încadrează în bugetul alocat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru acest program.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acest proiect se alătură celui depus în data de 20 iulie 2022, tot prin Administrația Fondului pentru Mediu, prin care solicităm finanțare nerambursabilă pentru amenajarea a 15 stații electrice pentru vehiculele electrice. Pentru acest proiect, am solicitat o finanțare nerambursabilă de 2,8 milioane lei, valoarea totală (cheltuieli eligibile + cheltuieli neeligibile) fiind de 3,1 milioane lei.

Cele două proiecte depuse, cu un total de 81 de stații de încărcare, se alătură unui alt proiect, care deja a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), ce presupune amenajarea a 6 stații de încărcare pentru autobuze și microbuze electrice în municipiul Blaj.

În total, Blajul va avea 87 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Pregătim Blajul pentru pentru un viitor verde, fără CO2, ne dorim implementarea și, totodată, încurajarea transportului ecologic, nepoluant, astfel încât să ne atingem unul dintre marile noastre obiective: construirea unui oraș european verde pentru copiii noștri, prietenos cu mediul, curat și sănătos!”, a scris Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

PROGRAMUL MAGAZINELOR de Ziua Națională a României, 1 Decembrie 2022, în județul Alba: Ce supermarketuri vor fi ÎNCHISE

BONTEA Alexandru

Publicat

în

PROGRAMUL MAGAZINELOR de Ziua Națională a României, 1 Decembrie 2022, în județul Alba: Ce supermarketuri vor fi ÎNCHISE

Majoritatea supermaket-urilor vor avea același program ca în zilele obișnuite, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie.

Citește și: PROGRAM de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Magazinele precum Lidl, Kaufland, Carrefour, Kaufland sau Profi vor rămâne deschise în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. De asemenea, deschise vor fi și mall-urile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu toate acestea, oficiile poștale, vor fi închise de pe 30 noiembrie, urmând să își reia programul pe 5 decembrie.

Pe 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi închise și băncile comerciale. Sucursalele bancare vor fi deschise din data de 2 decembrie.

Desigur, bancomatele, serviciile de online banking și POS-urile băncilor vor funcționa și, totodată, vor exista și anumite sucursale, cu program special, deschise în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cei care vor întâmpina probleme legate de serviciile bancare sau carduri vor avea la dispoziție sprijinul operatorilor din call-center-uri.

Programul supermarketurilor

Lidl

30 noiembrie – 07:30 – 21:00

1 decembrie – 07:30 – 21:00

Kaufland

30 noiembrie – 07:00 – 22:00

1 decembrie – 07:00 – 22:00

Carrefour

30 noiembrie – 08.00-22.00

1 decembrie – 08.00-22.00

Profi

30 noiembrie – 7.00-23.00

1 decembrie – 7.00-23.00

Penny

30 noiembrie – 7:00-23:00

1 decembrie – 7:00-23:00

Ambient

30 noiembrie – 08:00 – 19.00

1 decembrie – închis

Dedeman

30 noiembrie – 8:00 – 21:00

1 decembrie – 8:00 – 21:00


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2022. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Ziua Nationala, 1 Decembrie 2022 • Românii sărbătoresc Marea Unire. La mulți ani România! Urări și felicitări de Ziua Națională a României.

Cu această ocazie vă prezentăm o serie de mesaje, felicitări, urări, SMS-uri pe care le puteți trimite prietenilor, pentru a le insufla spiritul de unitate și patriotism.

La mulți ani România, la mulți ani române, hai să încercăm să fim mai buni de ziua noastră!

În această deosebită zi este ziua tuturor românilor, La mulți ani!

Elit - Gustul Desăvârșit

A mai trecut un an de când suntem români, astăzi a venit din nou vremea să ne spunem La mulți ani!

De 1 decembrie vreau să-ti urez tot binele de pe lume și să fii la fel de bun în ceea ce faci și mai ales să fii mândru că ești român. La mulți ani!

Mesaje de Ziua Nationala  Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest an de aceea țin să-ti urez La mulți ani!

Felicitări pentru toate sumesaje 1 Decembrieccesele tale de până acum, ai demonstrat ca ești un român adevărat, La mulți ani!

Familia noastră de români vă urează la mulți ani unor români adevărați!

FOTO: Bogdan I.

Îți mulțumim pentru tot sprijinul de care ai dat dovadă, îți mulțumim ca ești român, La mulți ani!

Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana, sărbătoarea sa unească toata suflarea românească. La mulți ani Romane!

La mulți ani romani, oriunde v-ați afla!

La mulți ani Romania! La mulți ani prieteni! La mulți ani romani de pretutindeni!

La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Cu prilejul Zilei naționale a României doresc poporului roman cele mai călduroase felicitări si urâri de sănătate, bunăstare, prosperitate si succes!

Citește și: cele mai frumoase mesaje de Sfântul Nicolae și urări de Crăciun pentru prieteni

Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc sa transmit poporului roman cele mai sincere urâri de bine si un viitor prosper si fericit.

La mulți ani tuturor romanilor si celor ce iubesc Romania!

Daca te-ai prins in hora, joaca pana la capăt. La mulți ani romane, la mulți ani Romania!

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți romanii. Ne face plăcere sa transmitem salutările noastre unui client si unui roman deosebit. La Mulți Ani si petrecere frumoasa de Ziua Naționala!

Fie ca, 1 Decembrie sa va aducă sănătate, fericire si multa, multa bucurie alături de cei dragi si apropiați.

De 1 Decembrie, Ziua Naționala a României va doresc distracție plăcută si sa va bucurați ca sunteți roman. La Mulți Ani plini de realizări!

Ne face deosebita plăcere sa colaboram cu oameni de excepție ca dumneavoastră. Adevărați romani. La Mulți Ani încununați de succes si prosperitate.

Cu ocazia Zilei Naționale dorim sa va felicitam pentru profesionalismul dumneavoastră si sa va transmitem cele mai sincere urâri de bine.

Cu romani de excepție ca tine tara noastră este mai bogata si mai respectata. Cu clienți deosebiți ca tine, noi suntem mai buni si mai puternici. Iți mulțumim si iți uram un sincer La Mulți Ani!

Ziua Naționala a României este prilej de mare bucurie pentru toți romanii. Va dorim ca 1 Decembrie sa va aducă in fiecare an realizări de excepție si sa fiți mândru ca sunteți roman.

Cu ocazia Zilei Naționale va doresc succes in activitate si sa va bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate si bunăstare!

Suntem bucuroși sa colaboram cu romani deosebiți ca dumneavoastră. Datorita unor astfel de oameni Romania poate nutri speranța unui viitor mai bun. La mulți ani!

Lucrând cu oameni ca dumneavoastră, îndrăznim sa credem ca Romania poate avea un viitor mai bun. Va mulțumim pentru profesionalism si va dorim tot succesul pe care li meritați din plin. La mulți ani!

De când se știe, romanul trăiește cu credința in suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel si noi trebuie sa ne iubim Patria si s-o respectam. La Mulți Ani Romane, fii mândru de tara ta!

Cu ocazia Zilei Naționale a României va transmit cele mai sincere urâri de bine si un viitor prosper si fericit. La Mulți Ani!

De când se știe, romanul trăiește cu credința in suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel si noi trebuie sa ne iubim Patria si s-o respectam. La Mulți Ani Romane, fii mândru de tara ta!

A mai trecut un an de când suntem români, astăzi a venit din nou vremea să ne spunem La mulți ani!

De ziua ta, române, nu știu cum să mă mai exprim că să-mi potolesc euforia. Iți urez „La mulți ani“ și să trăiești bine în România!

Acest mesaj poate fi citit doar de cei care își iubesc și își apreciază țara. Mai încearcă… Încearca din nou! La mulți ani, române!

La multi ani Romania! La multi ani tuturor romanilor, indiferent unde va aflati. Sa fim sanatosi si sa avem grija de tara noastra

La multi ani, romani ! S-aveti azi soare, inima buna, bucurie!

La multi ani dragi romani! Sa fim iubiti si de Dumnezeu ocrotiti!

Avem o mie de motive sa fim mandri ca suntem romani! La multi ani, Romania!!!

Să fii mândru că ești român, trăind și simțind românește, zi de zi. La Mulți Ani României!

Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim. Alta limba armonioasă ca ea nu gasim. La multi ani, Romania!

Țara în care te naști sau din care pleci le cuprinde pe toate. Să o serbăm, să ne bucurăm de ea și de noi, să ne respectăm minunile pe care ni le aduce în viață. La mulți ani, români, la mulți ani, România din sufletele noastre

Un an mai bun în care să obţinem ceea ce ne dorim. Să fim cât mai motivaţi, comunicativi şi determinaţi. La mulţi ani, România!

La Mulţi Ani românilor de pretutindeni! E ziua noastră, a tuturor, şi trebuie să ne bucurăm de ea!

Vă urez să vă ridicați la înălţimea faptelor înaintaşilor şi la nivelul aşteptăilor umaşilor. La mulţi ani cu sănătate, împliniri, muncă şi spor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Peste 8 kilometri de drumuri din comuna Meteș vor fi modernizați: Primăria a solicitat avizul de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 8 kilometri de drumuri din comuna Meteș vor fi modernizați: Primăria a solicitat avizul de mediu

Primăria comunei Meteș solicită aviz de mediu pentru modernizarea a peste 8 kilometri de drumuri. Proiectul urmează să fie implementat în intravilan și extravilan sat Meteș, sat Ampoița, sat Tăuți, sat Poiana Ampoiului, sat Presaca Ampoiului, sat Văleni și sat Lunca Ampoiței.

Valoarea totală a investiţiei este de 14.257 mii lei, iar durata de realizare este de 16 luni.

Se propune a se realiza pod la km 0+018 peste răul Ampoita, între DC68 la km 3+137 și stradă Pe Meal la km 0+321.56 și modernizare drumuri cu lungimea totală de L=8.033m.

Elit - Gustul Desăvârșit

Principalele categorii de lucrări:

Terasamente

Se vor execută lucrări de drum, săpături și umpluturi pentru realizarea cotelor proiectate și gabaritele profilului transversal proiectat. În cadrul lucrărilor de terasamente se consideră și realizarea patului drumului.

Zone stabilizări teren fundare

Pentru stabilizarea patului drumului în cazul unor infiltrații excesive de apă, a unor pungi de nămol sau a unor zone ce nu se pot compactă, s-a evaluat o suprafață de blocaj de piatră pe substrat de nisip. Aceste lucrări au fost incluse în lucrările de terasamente.

Stații de încrucișare

Acestea se vor realiza prin lărgirea părții carosabile astfel încât se obțînă o lățime minimă a carosabilului de 4,00m. Lungimea sectoarelor și a panelor de racordare s-a ales variabil în funcție de gabaritul existent. Acestea se vor realiza din sistemul rutier corespunzător drumului.

Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutiere în zonă se creează premisele unor noi oportunităţi pentru populaţie, agenţi economici şi colectivităţile locale şi se realizează legături eficiente între centre şi zonele periferice. urmare a realizării proiectului, se contează pe imbunatăţirea condiţiilor de accesibilitate și circulaţie în zonele rezidențiale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea