Rămâi conectat

Curier Județean

66 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în Blaj: Primăria a depus o cerere de finanțare prin AFM

Ziarul Unirea

Publicat

în

66 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în Blaj: Primăria a depus o cerere de finanțare prin AFM

Primăria municipiului Blaj a depus, în data de 14 noiembrie 2022, prin Administrația Fondului pentru Mediu, o cerere de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice de putere normală în municipiul Blaj, județul Alba”.

„Este despre vorba despre 66 de stații de încărcare, care vor fi amplasate pe raza întregului oraș. În acest sens, am solicitat o finanțare nerambursabilă de 3,9 milioane lei, valoarea totală a proiectului (cheltuieli eligibile + cheltuieli neeligibile) fiind de 4,3 milioane lei.

Avem mari șanse să obținem această finanțare, în condițiile în care proiectul nostru se încadrează în bugetul alocat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru acest program.

Acest proiect se alătură celui depus în data de 20 iulie 2022, tot prin Administrația Fondului pentru Mediu, prin care solicităm finanțare nerambursabilă pentru amenajarea a 15 stații electrice pentru vehiculele electrice. Pentru acest proiect, am solicitat o finanțare nerambursabilă de 2,8 milioane lei, valoarea totală (cheltuieli eligibile + cheltuieli neeligibile) fiind de 3,1 milioane lei.

Cele două proiecte depuse, cu un total de 81 de stații de încărcare, se alătură unui alt proiect, care deja a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), ce presupune amenajarea a 6 stații de încărcare pentru autobuze și microbuze electrice în municipiul Blaj.

În total, Blajul va avea 87 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Pregătim Blajul pentru pentru un viitor verde, fără CO2, ne dorim implementarea și, totodată, încurajarea transportului ecologic, nepoluant, astfel încât să ne atingem unul dintre marile noastre obiective: construirea unui oraș european verde pentru copiii noștri, prietenos cu mediul, curat și sănătos!”, a scris Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba Daniel Dobra și Ionaș Dan, doi tineri din Pianu, au luat sâmbătă o inițiativă lăudabilă și au organizat o plantare de cireși, pe Dealul Pianului de Jos, într-un loc unde au mai existat cireși în perioada interbelică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea