Rămâi conectat

Curier Județean

60 de apartamente ANL şi 75 de locuinţe sociale, date în folosinţă la Alba Iulia la primăvară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Primăria Alba Iulia va da în folosinţă în această primăvară 60 de apartamente ANL şi 75 de locuinţe sociale pentru familii defavorizate dar şi pentru evacuaţi din casele naţionalizate. Apartamentele ANL sunt situate în cartierul Cetate, pe strada Detunata. Ansamblul de blocuri trebuia finalizat în luna decembrie 2011 însă lucrările au fost întârziate de discuţiile şi problemele apărute între antreprenori. Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că cele 60 de apartamente vor fi date în folosinţă cel mai probabil la sfârşitul lunii aprilie 2012. Au mai rămas de executat lucrări în valoare de 2,3 milioane lei, bani puşi la dispoziţie de Compania Naţională pentru Investiţii. Începând cu această lună pot fi depuse cereri şi pot fi reactualizate dosarele pentru locuinţe ANL înregistrate deja la Primăria Alba Iulia. Potrivit lui Hava, în momentul de faţă există circa 300 de solicitări pentru locuinţe ANL.
De asemenea, primarul a anunţat că sunt în curs de finalizare alte trei blocuri cu 75 de locuinţe sociale şi locuinţe destinate chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate. Imobilele sunt constuite în apropierea stadionului Cetate. O parte din locuinţe sunt destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele naţionalizate, aproximativ 30 de astfel de cereri fiind înregistrate în prezent. Restul apartamentelor vor fi închiriate familiilor cu probleme sociale grave. Circa 100 de astfel de cereri din partea unor familii care nu au locuinţe sunt depuse la Primărie. Consiliul Local Alba Iulia va stabili în perioada următoare, care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care solicită o locuinţă necesară, una dintre condiţiile esenţiale fiind ca solicitantul să aibă locul de muncă pe raza municipiului. „O să ajutăm în primul rând familiile cu copii care au o situaţie grea deşi adulţii muncesc”, a subliniat Mircea Hava. Primul va fi finalizat blocul A3, iar 25 de apartamente vor ajunge la beneficiari. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM În cadrul ședinței de colegiu prefectural, directorul AJOFM Alba a prezentat obiectivele avute anul trecut. Aproximativ 6500 de persoane au intrat pe piața muncii și aproape 13.000 de oameni au fost ajutați prin servicii de informare și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea