Ziarul Unirea
 

506 proiecte pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a declarat, vineri, că, până în prezent, au fost aprobate 506 proiecte pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, în valoare de aproximativ 77 de milioane de lei, şi că o mare parte din propuneri nu s-au încadrat în cerinţele MCIN.

“O mare parte din proiectele depuse de către autorităţile locale prin prefecţi şi consilii judeţene nu au respectat cerinţele Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale”, a spus ministrul.

Potrivit oficialului de la Ministerul Culturii, autorităţile locale, în multe cazuri, “nu au prezentat descrierea proiectului, nu au detaliat conform fişei tehnice bugetul proiectului, nu au prezentat un buget al proiectului, nu s-au încadrat în tematica şi principiile documentului programatic”.

Oficialul a spus că, vineri, au fost aprobate 264 de proiecte propuse de autorităţi locale, în valoare de 33.158.300 de lei, iar, dintre proiectele depuse de autorităţile centrale, au fost aprobate 86, în valoare totală de 16.896.865 de lei.

Din luna martie până în prezent, s-a alocat 77% din bugetul dedicat activităţilor de celebrare a Centenarului, fiind atribuite câte 50 de milioane de lei pentru proiectele propuse de unităţi administrative teritoriale, respectiv de autorităţi centrale. Alte 50 de milioane de lei vor fi alocate proiectelor propuse de ONG-uri.

Sursa: Mediafax

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...