Rămâi conectat

Actualitate

500.000 de persoane sunt programate la vaccin până în 8 februarie. Valeriu Gheorghiță: „Primele două săptămâni din februarie vor fi complicate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna viitoare vor ajunge în țara încă 180.000 de doze de vaccin, adăugându-se la cele 130.000 care mai sunt în prezent în depozite, după ce au fost distribuite vaccinurile pentru următoarele trei zile, a anunțat joi seară Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campanie de vaccinare.

500.000 de persoane sunt programate până în 8 februarie, Gheorghiţă declarând că primele două săptămâni din februarie ”vor fi complicate”

”După ce s-au distribuit dozele pe următoarele trei zile, mai avem circa 130.000 de doze, care vor fi distribuite în zilele următoare – împreună cu tranşele care urmează să vină – pentru a asigura atât persoanele programate cât şi rapelul”, a afirmat, joi seară, Valeriu Gheorghiţă, la B1 TV.

Acesta a anunţat că săptămâna viitoare vor mai veni 180.000 de doze de vaccin.

Citește și: Un pensionar din România, pensie mai MARE decât a fostului președinte Trump

”Săptămâna viitoare, luni, este preconizată livrarea următoarei tranşe – 180.000 de doze pentru că se recuperează deficiul de săptămâna trecută. Pfizer îşi onorează livrările săptămânale. (…) În momentul de faţă sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care au făcut deja prima doză şi care fac rapelul în această perioadă. Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. La sfârşitul primei săptămâni din februarie, practic, vom fi aproape cu stocul la zero ”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a apreciat că primele două săptămâni din februarie ”vor fi complicate”.

Citește și: Imunizarea în masă, departe de a se produce: Rezultatele unui studiu românesc efectuat la Timișoara

”Este clar că cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitate de vaccin pe care noi o avem astăzi. Aş vrea să asigur că ne dorim şi noi să creştem numărul de persoane vaccinate cât mai repede posibil”, a mai afirmat Gheorghiţă, menţionând, însă, că suntem condiţionaţi de numărul de doze de vaccin pe care le avem.

Gheorghiţă a precizat că, dacă va fi aprobat şi vaccinul de la AstraZeneca, numărul de doze ar putea creşte.

Sursă: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Chef Flaviu Tothăzan, din Alba Iulia, a lansat un grup dedicat celor care își doresc să gătească sănătos și gustos, fără să stea ore întregi în fața aragazului

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Chef Flaviu Tothăzan, din Alba Iulia, a lansat un grup dedicat celor care își doresc să gătească sănătos și gustos, fără să stea ore întregi în fața aragazului Chef Flaviu Tothăzan, din Alba Iulia, își propune să te învețe cum să gătești sănătos și gustos fără a sta ore întregi în fața aragazului, cum să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea