500.000 de copii din țara noastră au părinți plecați în străinătate. Salvați Copiii România cere o strategie pentru protejarea lor
500.000 de copii din țara noastră au părinți plecați în străinătate. Salvați Copiii România cere o strategie pentru protejarea lor
500.000 de copii din România s-au trezit miercuri dimineață departe de unul sau de ambii părinți, plecați la muncă în străinătate.
În lipsa mamei sau a tatălui, mulți nu vor merge la școală, sunt în depresie sau își găsesc refugiul în alcool sau în substanțe interzise.
Este nevoie de o strategie comunitară pentru protejarea lor, cred cei de la Salvați Copiii România, care au ridicat problema și în Parlamentul European de la Bruxelles.
Cei mai mulți părinți pleacă la muncă în străinătate când cei mici au puțin peste cinci sau șase ani. Stau peste hotare în medie, între trei și cinci ani. Iar jumătate dintre ei își strâng copii în brațe o dată pe an.
Sunt statistici prezentate de Salvați Copii România în Parlamentul European. Asociația cere măsuri la nivel european pentru că cei mici să traverse mai ușor perioada dificilă.
În plus, la noi sunt cei mai mulți copii din Uniunea Europeană care trăiesc în sărăcie, potrivit ultimelor date Eurostat.
41,5% dintre copiii noștri trăiesc în sărăcie, mulți fără o masă caldă sau fără acces la educație. Din această cauză sunt marginalizați, excluși din viața socială, iar efectele pot fi pe termen lung.
Pentru că de viitorul lor, depinde viitorul nostru. Pe a doua poziție în topul Eurostat se află Bulgaria, la distanță semnificativă, cu 34%.
La polul opus, cea mai bună situație este în Slovenia, unde doar 10 procente din copii trăiesc în sărăcie”.
Media Uniunii Europene este de aproape 25%. În ciuda acestor îngrijorări, Ministerul Familiei și Tineretului a întârziat doi ani adoptarea unui program european pentru copiii vulnerabili, care ar trebui să le ofere acces la alimentație, educație și servicii de sănătate.
Scopul declarat este reducerea, până în 2030, a numărului celor aflați în sărăcie cu 500.000.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Ceremonie militară la Colegiul Militar din Alba Iulia: Colonelul Marcel Domșa va preda comanda și Drapelul de Luptă colonelului Daniel Josan
Ceremonie militară la Colegiul Militar din Alba Iulia: Colonelul Marcel Domșa va preda comanda și Drapelul de Luptă colonelului Daniel Josan Luni, 16 septembrie 2024, începând cu ora 14.00, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, va avea loc ceremonia militară de predare-primire a comenzii și a Drapelului de Luptă. Colonelul Marcel Domșa va […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Varza murată – proprietăţi, leac popular excelent pentru minte, inimă şi… trup
-
Opinii - Comentariiacum o zi
12 septembrie: 142 de ani de la nașterea, la Cenade, a marelui Ion Agârbiceanu. Povestea din care s-a inspirat pentru Fefeleaga
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
13 septembrie: Ziua internaţională a ciocolatei, cel mai iubit gust de pe cele şapte continente