Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

500.000 de copii din țara noastră au părinți plecați în străinătate. Salvați Copiii România cere o strategie pentru protejarea lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

500.000 de copii din țara noastră au părinți plecați în străinătate. Salvați Copiii România cere o strategie pentru protejarea lor

500.000 de copii din România s-au trezit miercuri dimineață departe de unul sau de ambii părinți, plecați la muncă în străinătate.

În lipsa mamei sau a tatălui, mulți nu vor merge la școală, sunt în depresie sau își găsesc refugiul în alcool sau în substanțe interzise.

Este nevoie de o strategie comunitară pentru protejarea lor, cred cei de la Salvați Copiii România, care au ridicat problema și în Parlamentul European de la Bruxelles.

Cei mai mulți părinți pleacă la muncă în străinătate când cei mici au puțin peste cinci sau șase ani. Stau peste hotare în medie, între trei și cinci ani. Iar jumătate dintre ei își strâng copii în brațe o dată pe an.

Sunt statistici prezentate de Salvați Copii România în Parlamentul European. Asociația cere măsuri la nivel european pentru că cei mici să traverse mai ușor perioada dificilă.

În plus, la noi sunt cei mai mulți copii din Uniunea Europeană care trăiesc în sărăcie, potrivit ultimelor date Eurostat.

41,5% dintre copiii noștri trăiesc în sărăcie, mulți fără o masă caldă sau fără acces la educație. Din această cauză sunt marginalizați, excluși din viața socială, iar efectele pot fi pe termen lung.

Pentru că de viitorul lor, depinde viitorul nostru. Pe a doua poziție în topul Eurostat se află Bulgaria, la distanță semnificativă, cu 34%.

La polul opus, cea mai bună situație este în Slovenia, unde doar 10 procente din copii trăiesc în sărăcie”.

Media Uniunii Europene este de aproape 25%. În ciuda acestor îngrijorări, Ministerul Familiei și Tineretului a întârziat doi ani adoptarea unui program european pentru copiii vulnerabili, care ar trebui să le ofere acces la alimentație, educație și servicii de sănătate.

Scopul declarat este reducerea, până în 2030, a numărului celor aflați în sărăcie cu 500.000.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea