Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

5 mai| Nicolae Iorga, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

5 mai| Nicolae Iorga, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Luni, 5 mai 2023, la 152 de ani de la nașterea istoricului Nicolae Iorga, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propun să-l readucă în atenția publică, printr-un moment omagial.

Vă invităm așadar alături de noi, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la ora 12.00, pentru a participa la momentul depunerii de flori, la bustul lui Nicolae Iorga.
Considerat cel mai mare istoric și savant al României din toate timpurile, Nicolae Iorga s-a născut la Botoșani, în 5 iunie 1871, și a murit asasinat, în 27 noiembrie 1940, la Strejnic, județul Prahova. După aflarea veștii asasinării lui Iorga, 47 de universități și academii din întreaga lume au arborat drapelul în bernă.

Istoric, profesor universitar, enciclopedist, poet, dramaturg, critic literar, memorialist, gazetar, publicist, om politic și membru titular al Academiei Române, Nicolae Iorga a fost un savant de renume mondial, cu o activitate științifică prodigioasă, fiind autorul a 1.003 volume, 12.755 articole și studii, 4.963 recenzii.
Nicolae Iorga rămâne cel mai prolific istoric al românilor, autor a numeroase sinteze, încununate de monumentala lucrare: Istoria Românilor în 10 volume. De numele și demersurile lui se leagă și înființarea bibliotecii publice din Alba Iulia, acum Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, unde vă așteptăm să îi cunoașteți opera.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea